Επιχειρήσεις

Γ. Μανιάτης: "Κακός σύμβουλος ο πανικός κε Χουλιαράκη" - Aπάντηση για την εξαγορά της ΔΕΗ στα Σκόπια

Γ. Μανιάτης:

To YΠΟΙΚ είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ

Προφανώς, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκης, διαβάζει ανάποδα τις δηλώσεις μου. Όταν ρώτησα τον κ. Γ. Σταθάκη για την αγορά της σκοπιανής εταιρείας EDS από τη ΔΕΗ, ορθά απάντησε, ότι προφανώς όπως συμβαίνει σε όλες τις Α.Ε., η απόφαση πάρθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Όμως, συνεχίζει ο κ. Γ. Σταθάκης "ακόμη, η εν λόγω εξαγορά έχει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας". Εγώ λοιπόν δήλωσα το προφανές. Ότι ο Υπουργός Οικονομικών ενέκρινε ως Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, την απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας EDS. Προφανώς, όχι ότι πήρε την απόφαση, αλλά (επαναλαμβάνω) ότι ενέκρινε την απόφαση, όπως συμβαίνει με όλες τις Γενικές Συνελεύσεις Ανωνύμων Εταιρειών. 

Τι θέλει λοιπόν να μας πει ο κ. Γ. Χουλιαράκης, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις μου είναι δήθεν ψευδείς και κακόβουλες; Ότι δεν ενέκρινε ως Γενική Συνέλευση την απόφαση της ΔΕΗ; 

Ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ο βασικός μέτοχος κατά 51% της ΔΕΗ και άρα ουσιαστικά η Γενική Συνέλευσή της; 

Η μήπως (ακόμη χειρότερα) ότι ως Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ο Υπουργός Οικονομικών δεν ελέγχει τι εγκρίνει, άρα δεν ξέρει πώς να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον;

Προφανώς ο πανικός μπροστά στα αμείλικτα ερωτήματα που θέσαμε, οδηγεί σε δηλώσεις που αναιρούν τον ίδιο τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, αλλά και την κοινή λογική.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης