Επιχειρήσεις

Η Eni αποκτά το 42,5% στην άδεια πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP στη Λιβύη

tags :
Η Eni αποκτά το 42,5% στην άδεια πετρελαίου και φυσικού αερίου της BP στη Λιβύη

BP και Eni σχεδιάζουν να επαναλάβουντην εξερεύνηση το 2019


Η  ιταλική ΕΝΙ της Ιταλίας συμφώνησε να αγοράσει το ήμισυ του 85% του μεριδίου της BP στην άδεια  της στη Λιβύη, με στόχο την επανέναρξη της έρευνας το επόμενο έτος, ανακοίνωσαν οι  δύο εταιρείες τη Δευτέρα 8/10/2018.
Η Eni θα αποκτήσει το 42,5% του μετοχικού κεφαλαίου της BP και θα γίνει ο φορέας εκμετάλλευσης της και παραγωγής ( Εxploration and Production Sharing Agreement EPSA) στη Λιβύη, όπου η Λιβυκή Επενδυτική Αρχή κατέχει το υπόλοιπο 15%.
Οι δύο εταιρείες, μαζί με την κρατική εταιρεία National Oil Corp, υπέγραψαν συμφωνίας προθέσεων στο Λονδίνο τη Δευτέρα, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική συμφωνία.
Ο πρόεδρος της NOC Mustafa Sanalla δήλωσε ότι η συμφωνία έδειξε την ανανεωμένη εμπιστοσύνη στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
"Αυτή η συμφωνία αποτελεί σαφές μήνυμα και αναγνώριση από την αγορά των ευκαιριών που προσφέρει η Λιβύη και θα χρησιμεύσει μόνο για την ενίσχυση των προοπτικών παραγωγής μας".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, Bob Dudley, το χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επιστροφής στο έργο στη Λιβύη.
"Πιστεύουμε ότι η στενή συνεργασία με την Eni και τη Λιβύη θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση της εξερεύνησης σε αυτούς τους πολλά υποσχόμενους τομείς", ανέφερε στη δήλωση του.
Η επανάληψη της έρευνας θα συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη, η οποία υποχώρησε απότομα τα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο από το 2011, δήλωσε ο CEO της Eni, κ. Claudio Descalzi.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης