Επιχειρήσεις

Αποκλειστικό: Παράταση έως το τέλος καλοκαιριού 2019 έχει λάβει η Τράπεζα Πειραιώς για την άντληση 500 εκατ. ευρώ

Αποκλειστικό: Παράταση έως το τέλος καλοκαιριού 2019 έχει λάβει η Τράπεζα Πειραιώς για την άντληση 500 εκατ. ευρώ

Με βάση αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.gr, οι οποίες είναι 100% διασταυρωμένες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει παράταση έως το τέλος του καλοκαιριού του 2019 για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολογιακού Tier II

Παράταση έως το τέλος καλοκαιριού 2019 έχει λάβει η Τράπεζα Πειραιώς για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ από τις αγορές, σύμφωνα με πολύ έγκυρες τραπεζικές πηγές.
Με βάση αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.gr, οι οποίες είναι 100% διασταυρωμένες, η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει παράταση έως το τέλος του καλοκαιριού του 2019 για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολογιακού Tier II.
Η τρ. Πειραιώς την τρέχουσα περίοδο και ειδικότερα τον Ιούλιο του 2018 επιχείρησε να αντλήσει μέσω ομολογιακής έκδοσης Tier II ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατό, αφού τα επιτόκια που προσφέρθηκαν ήταν 9% και 12%.
Να σημειωθεί δε ότι η Τρ. Πειραιώς, καθώς και καμία ελληνική τράπεζα, δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές, καθώς έχει κλείσει η πόρτα των διεθνών αγορών και στο ελληνικό δημόσιο.
Πιθανότατα η εξέλιξη αυτή να συμβάλλει στην εκτόνωση των πιέσεων στην μετοχή της Πειραιώς η οποία έχει καταποντιστεί με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 540 με 550 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης