Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco επενδύει στο νέο διυλιστήριο πετρελαίου του Πακιστάν

tags :
Η Saudi Aramco επενδύει στο νέο διυλιστήριο πετρελαίου του Πακιστάν

Η Saudi Aramco προχώρησε σε κατ 'αρχήν συμφωνία για να επενδύσει σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Πακιστάν, δήλωσε την Πέμπτη  εκπροόσωπος της εταιρείαε στο Al Arabiya, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η κρατική εταιρεία Pakistan State Oil θα συνεργαστεί με τον πετρελαϊκό γίγαντα Saudi Aramco σε ένα νέο διυλιστήριο  στο χρηματοδοτούμενο από την Κίνα λιμάνι Gwadar, ανέφερε ο υπουργός πετρελαίου Ghulam Sarwar Khan σε δημοσιογράφους νωρίτερα στο Ισλαμαμπάντ.
Λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος και τη χωρητικότητα του διυλιστηρίου αναμένεται να οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου συμφωνίας που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν την Πέμπτη, πρόσθεσε.
Το Gwadar, στη νοτιοδυτική επαρχία Baluchistan, είναι η ναυαρχίδα επένδυσης της Κίνας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα Belt and Road Initiative (BRI) στο Πακιστάν.
Τον περασμένο μήνα, το Πακιστάν κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να επενδύσει σε έργα που σχετίζονται με τον οικονομικό διάδρομο της Κίνας Πακιστάν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης