Επιχειρήσεις

Συμμετοχή σε δύο εταιρίες hedging του εξωτερικού αποκτά η Motor Oil

Συμμετοχή σε δύο εταιρίες hedging του εξωτερικού αποκτά η Motor Oil

Οι εταιρίες δραστηριοποιούνται στην εμπορία βασικών αγαθών και εξειδικεύονται στην παροχή λύσεων διαχείρισης κινδύνου στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας

Έκτακτη γενική συνέλευση για τις 24 Οκτωβρίου έχει συγκαλέσει η Motor Oil (Hellas), με σκοπό να δοθεί το «πράσινο φως» στη συμφωνία με την οποία έχει έρθει η εταιρεία με τον Όμιλο Tallon Group για την εξαγορά του 38% των εταιρειών Tallon Commodities και Tallon PTE, οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη αντίστοιχα και οι οποίες ειδικεύονται στο hedging.
Το ποσό που θα καταβάλει η Motor Oil για την εξαγορά τους ανέρχεται σε 456.000 ευρώ.
Σε ανάλογη συμφωνία με τον Όμιλο έχει καταλήξει και η Zencham Holdings, η οποία εδρεύει στην Κύπρο και ανήκει στον Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη, αντιπρόεδρο της Motor Oil, για την απόκτηση επίσης μεριδίου 38% στις δύο εταιρείες.
Έτσι, για να υλοποιηθεί η εξαγορά από τη Motor Oil, όπως αναφέρεται στα σχόλια του Δ.Σ. επί των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης, χρειάζεται να υπάρξει έγκριση από τη συνέλευση των μετόχων της.

Οφέλη για τον ελληνικό όμιλο

Οι Tallon Commodities και Tallon PTE δραστηριοποιούνται στην εμπορία βασικών αγαθών και εξειδικεύονται στην παροχή λύσεων διαχείρισης κινδύνου στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας.
Μία εξειδίκευση από την οποία, με δεδομένη τη διεθνοποιημένη φύση της διύλισης καθώς και της εμπορίας πετρελαϊκών προϊόντων, η Motor Oil αναμένει να δρέψει οφέλη με τη συμμετοχή της στις δύο εταιρείες, αξιοποιώντας την εμπειρία των στελεχών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Motor Oil εξέταζε εδώ και καιρό να προβεί σε μία τέτοια κίνηση, ως φυσικό επακόλουθο των τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται.

Έτσι, εκτίμησε πως η πλέον δόκιμη λύση θα ήταν να αγοράσει ποσοστό σε κάποια ήδη υπάρχουσα εταιρεία, διατηρώντας το management και επομένως την εμπειρία του.
Στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης, θα κληθεί να παράσχει ειδική άδεια για τη σύναψη Συμφωνιών Μετόχων ανάμεσα στη Motor Oil, τη Zencharm Holdings Limited και άλλα συμβαλλόμενα μέρη, με τις οποίες συμφωνούνται οι όροι και συμφωνίες λειτουργίας και διοίκησης της εδρεύουσας στην Αγγλία της Tallon Commodities και της Tallon PTE. Ένα επίσης θέμα που θα τεθεί στη συνέλευση είναι η  τροποποίηση των καταστατικού της Motor Oil, για τη διεύρυνση του εταιρικού σκοπού της στο πλαίσιο των πρόσφατων κινήσεων στις οποίες προχώρησε η επιχείρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης