Επιχειρήσεις

Η Rolls-Royce επενδύει στην start-up αποθήκευσης ενέργεια Qinous

Η Rolls-Royce επενδύει στην start-up  αποθήκευσης ενέργεια Qinous

H Qinous έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην ενσωμάτωση συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών και ενεργειακών συστημάτων σε μικροσυστήματα σε περισσότερα από 30 έργα παγκοσμίως

Η Rolls-Royce επενδύει στην start-up Qinous GmbH που εδρεύει στο Βερολίνο, έναν παγκόσμιο πάροχο συστημάτων αποθήκευσης και ελέγχου ενέργειας προσθέτοντας τα microgrids στο χαρτοφυλάκιο.
"Ως στρατηγικός επενδυτής, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εταιρική σχέση με την Qinous για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και ταυτόχρονα να προσφέρουν καθαρότερες λύσεις σχεδιασμένες για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών", εξήγησε ο Marcus A. Wassenberg, CFO και Διευθυντής Εργασίας στο Rolls-Royce Συστήματα Ισχύος.
Η αυξημένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει επιδεινώσει την πρόκληση για το πώς μπορεί να διατηρηθεί ένας αξιόπιστος ενεργειακός εφοδιασμός, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, για την κάλυψη της ζήτησης.
Τα αυτόνομα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας ή τα μικροσυστήματα συνδυάζουν τις μονάδες συμπαραγωγής, τις γεννήτριες με καύσιμο ντίζελ και φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές με μπαταρίες και ένα σύστημα ελέγχου που συνδέει όλα τα στοιχεία σε ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας που βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας τεχνικά και οικονομικά.
«Με τη χρήση της αποθήκευσης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι φορείς εκμετάλλευσης ξενοδοχείων, νοσοκομείων ή σχολείων είναι σε θέση να κάνουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους καυσίμου και ταυτόχρονα να προστατεύσουν το περιβάλλον», δήλωσε ο CEO της Qinous Steffen Heinrich.
H Qinous έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην ενσωμάτωση συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών και ενεργειακών συστημάτων σε μικροσυστήματα σε περισσότερα από 30 έργα παγκοσμίως και έχει ήδη ενσωματώσει συστήματα MTU Onsite Energy από τη Rolls-Royce σε τέτοια έργα.
 Η επένδυση της Rolls-Royce πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου προϊόντων και την ενίσχυση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Ο Andreas Schell, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Power Systems, πρόσθεσε: "Έχουμε εντοπίσει τις ανάγκες των πελατών μας σε αυτόνομα συστήματα ενεργειακού εφοδιασμού που είναι αποδοτικά, αξιόπιστα και φιλικά προς το περιβάλλον.
Για το λόγο αυτό, τώρα προσθέτουμε microgrids στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μας. Εκτός από τις γεννήτριες ντίζελ και φυσικού αερίου που παρέχονται από την MTU Onsite Energy, μαζί με τους συνεργάτες μας όπως τh Qinous θα προσφέρουμε τώρα μπαταρίες, εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα συνδυάζουμε με έξυπνο έλεγχο. Αυτό ενισχύει τη θέση μας ως προμηθευτή καινοτόμων λύσεων ισχύος που μπορούν να παρέχουν στους πελάτες μας συστήματα microgrid προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης