Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Οι αναμορφώσεις του ισολογισμού είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017

ΔΕΗ: Οι αναμορφώσεις του ισολογισμού είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017

Η αναμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου καταγράφεται και επεξηγείται στη σελίδα 148 των οικονομικών καταστάσεων του συνόλου του 2017 όπου περιγράφεται η επίπτωση της αναμόρφωσης του πρώτου εξαμήνου

Η αναμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του 2017 έγινε με το κλείσιμο του έτους και περιλαμβάνεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 που έχουν δημοσιοποιηθεί και βρίσκονται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης. Οι πιστώτριες τράπεζες και οι μέτοχοι γνώριζαν τόσο την αναμόρφωση όσο και τους λόγους της και δεν τίθεται κανένα θέμα περεταίρω εξηγήσεων.

Αυτό σημειώνουν κύκλοι της αγοράς με αφορμή το θόρυβο των τελευταίων ημερών γύρω από την αξιοπιστία των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης που τροφοδοτήθηκε με την ανακοίνωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Σκρέκας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 της ΔΕΗ τόνισε πως «ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος οφείλει να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει για το γεγονός ότι πέρυσι η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε επίσημα το επενδυτικό κοινό ότι το διάστημα Ιανουαρίου –Ιουνίου 2017 είχε κέρδη προ φόρων 31 εκατ. ευρώ ενώ εφέτος δηλώνει ότι έγινε "λάθος" και ανακοινώνει ζημιές προ φόρων για το ίδιο διάστημα 249,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου  του 2018 η ΔΕΗ ανέφερε ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχε κύκλο εργασιών 2359,8 εκατ. ευρώ αντί των 2.460,8 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει πέρυσι. Επίσης ανέφερε κέρδη EBITDA 90 εκατ. ευρώ αντί των 202,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, και ζημιές προ φόρων 249,5 εκατ. ευρώ αντί κερδών 31,1 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου του κέρδους από την πώληση της ΑΔΜΗΕ 172,2 εκατ. ευρώ) που ανακοίνωσε πέρυσι.

Η αναμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου καταγράφεται και επεξηγείται στη σελίδα 148 των οικονομικών καταστάσεων του συνόλου του 2017 όπου περιγράφεται η επίπτωση της αναμόρφωσης του πρώτου εξαμήνου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης