Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

FSRU: Με την μέθοδο Turn Key η προκήρυξη κατασκευής του έργου

tags :
FSRU: Με την μέθοδο Turn Key η προκήρυξη κατασκευής του έργου

Δεν υφίσταται προμήθεια για φυσικό αέριο

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον πλωτό σταθμό υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς την περασμένη Παρασκευή (21/9) η Gastrade δημοσίευσε τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μελέτη, κατασκευή και εγκατάσταση του έργου.
Στην περίπτωση της πρόκλησης για την κατασκευή του έργου, θα γίνει αξιολογήση για τις εταιρείες που θα δώσουν το «παρών», ώστε όσες πληρούν τα οικονομικά και τεχνικά κριτήρια να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη 2η φάση της διαδικασίας και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.
Ο ανάδοχος θα προκύψει από αυτή τη δεύτερη φάση, με κριτήριο την πιο ανταγωνιστικά οικονομική προσφορά που θα κατατεθεί.

Θα ακολουθηθεί η μέθοδος Turn Key, δηλαδή δεν εμπλέκεται η Gastrade στην κατασκευή και ναυπήγηση αλλά παραλαμβάνει έτοιμο το έργο.

Δεν υφίσται πρόσκληση για προμήθεια φυσικού αερίου αλλά δεύτερη πρόσκληση για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς του ααερίου από το FSRU στην ξηρά, που θα γίνει με EPC.

Αναφορικά με την πρόσκληση για την αυτήν την κατασκευή, οι εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο θα κληθούν στη συνέχεια να υποβάλουν τις προτεινόμενες τεχνικές τους λύσεις καθώς και τα σχόλιά τους για τους όρους προμήθειας.
Έτσι, η Gastrade θα καθορίσει την καλύτερη τεχνική λύση για την εφαρμογή του συμβολαίου προμήθειας, καθώς και τους δεσμευτικούς όρους για τον προμηθευτή.
Με την ολοκλήρωση της δεύτερης αυτής φάσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, στο πλαίσιο της τεχνικής λύσης στην οποία θα καταλήξει η Gastrade.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης