«Σαφάρι» της ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πελατών της

«Σαφάρι» της ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πελατών της

Στο «κυνήγι» έχει βγει και η Qualco

Στο «κυνηγητό» όσων πελατών της αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή τουλάχιστον να υπαχθούν σε ρύθμιση έχει στραφεί η διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φτάσει τα 3,5 δις ευρώ.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ έχει αποστείλει σε 300.000 με 340.000 πελάτες της επιστολές ειδοποίησης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.

 

Ποιοι χρωστάνε στην εταιρεία

Στα 396 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη πελατών της υψηλής τάσης και η αναφορά γίνεται στη ΛΑΡΚΟ και άλλες τρεις βιομηχανίες. Ο στόχος είναι η είσπραξη έστω 20 με 40 εκατ. ευρώ.

Για την κατηγορία των ευάλωτων πελατών που χρωστούν κοντά στα 336 εκατ. ευρώ, η ΔΕΗ θα διεκδικήσει την είσπραξη αδιευκρίνιστου ποσού.

Οι ανενεργοί πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης που έχουν αλλάξει προμηθευτές θα αντιμετωπιστούν με αποκοπές ηλεκτροδότησης. Από τα 815 εκατ. ευρώ η εταιρία μπορεί να εισπράξει ποσά 35 με 75 εκατ. ευρώ.

Από τους διακανονισμένους οφειλέτες με χρέη της τάξης των 472 εκατ. ευρώ η επιχείρηση για όσους χάνουν τις ρυθμίσεις θα επιδιώξει την είσπραξη ποσών με τηλεφωνικές οχλήσεις και προειδοποιήσεις για διακοπές.

Σημαντικό ρόλο παράλληλα έχει αναλάβει και η Qualco.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρία που έχει αναλάβει την υπόθεση της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέθεσε υπεργολαβικά σε εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και δικηγορικά γραφεία την ειδοποίηση πελατών. Υπενθυμίζεται ότι η Qualco έχει δεσμευτεί έναντι της ΔΕΗ για την είσπραξη στο επόμενο εννιάμηνο 450 εκατ. ευρώ.

 

 

www.worldenergynews.gr