Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η UNIPAKHELLAS ολοκλήρωσε την εξαγορά της ΑΝ.ΒΛ.ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (ΠAKO)

Η UNIPAKHELLAS ολοκλήρωσε την εξαγορά της ΑΝ.ΒΛ.ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (ΠAKO)

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε και οριστικοποιήθηκε επισήμως στις 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η UNIPAKHELLAS SA., μέλος του INDEVCO Group, ενός πολυεθνικού ομίλου με διάφορες δραστηριότητες στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής, και των τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΝ.ΒΛ.ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (ΠAKO) στην Ελλάδα. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε και οριστικοποιήθηκε επισήμως στις 6 Σεπτεμβρίου, 2018, έναντι ποσού που παραμένει εμπιστευτικό.

Η INDEVCO Paper Containers, τμήμα του Ομίλου INDEVCO, δραστηριοποιείται στον κλάδο της κυματοειδούς συσκευασίας από το 1957 και στην ελληνική αγορά από το 2009 μέσω της ελληνικής εταιρείας-μέλους της, UNIPAKHELLAS SA.
Η ΠΑΚΟ είναι μια καθετοποιημένη χαρτοβιομηχανία, η οποία παράγει χάρτινες συσκευασίες και πρωτοπορεί στην παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού συσκευασίας κατάλληλο για παραγωγή κυματοειδούς χαρτονιού στην Ελλάδα από το 1960. Η ΠAKO συνέχισε τη σταθερή ανάπτυξή της μέσα στα χρόνια παρά τις δυσκολίες στην τοπική αγορά και επέδειξε ανθεκτικότητα και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών της σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς. Η επιχείρηση θα ενσωματωθεί στο τμήμα INDEVCO Paper Containers.
Σχολιάζοντας την εξαγορά, η Ελένη Κολιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠAKO, εξηγεί, «Η εξαγορά είναι πολύ καλά νέα για την ΠAKO. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες με την αναμενόμενη επένδυση που θα φέρει η συναλλαγή αυτή στην καθετοποιημένη επιχείρησή μας. Ο συνδυασμός της άριστης εξυπηρέτησης πελατών με το Κέντρο Καινοτομίας και τους πόρους της INDEVCO θα αποδώσει σίγουρα την προστιθέμενη αξία που επιδιώκουμε. Το σημαντικότερο, μοιραζόμαστε κοινή κουλτούρα, αξίες και επιχειρηματικές πρακτικές.»
Ο Πρόεδρος της INDEVCO Paper Containers, Fayssal Frem, αναφέρει: «Με χαρά καλωσορίζουμε την ΠAKO στον Όμιλο INDEVCO. Η εξαγορά αυτή αποτελεί σημάδι της εμπιστοσύνης που έχει ο Όμιλος INDEVCO στην ελληνική αγορά και τα ταλέντα της χώρας. Στοχεύουμε να επιδιώξουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα και τα ευρύτερα Βαλκάνια, και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης ώστε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις συσκευασιών υψηλής ποιότητας και παγκοσμίου κλάσης, οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πελάτες μας στον αγροτικό και βιομηχανικό τομέα.»
Η PWC ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της ΠAKO, ενώ η KPMG ως οικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού για την INDEVCO. Η εταιρία «ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της ΠACO, ενώ η εταιρία «ΠΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ως νομικός σύμβουλος της INDEVCO.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ομίλου INDEVCO, της INDEVCO Paper Containers και της UNIPAKHELLAS και στο Αρχείο με αρ. 660/2018 στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης