Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί ο Π. Γερμανός δεν πούλησε τα assets που διαθέτει στον ενεργειακό τομέα;

Γιατί ο Π. Γερμανός δεν πούλησε τα assets που διαθέτει στον ενεργειακό τομέα;
Ο Γερμανός δεν πούλησε την Play στην Πολωνία και επικεντρώνεται στην Sunlight
Δεν κατέληξε προς το παρόν σε συμφωνία για πώληση της εταιρίας Play ο κ.Πάνος Γερμανός που δραστηριοποιείται στον ενεργειακό χώρο με την βιομηχανία Sunlight
Η εταιρεία Play ελέγχει το 25% περίπου της αγοράς κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, με περισσότερους από 14 εκατ.  συνδρομητές, ενώ το δίκτυο πωλήσεων σε όλη τη χώρα αριθμεί 860 καταστήματα .
Το 2015 σημείωσε έσοδα 1,2 δισ. ευρώ και η λειτουργική της κερδοφορία ανήλθε σε 362 εκατ. ευρώ. 
Ο όμιλος Olympia του κ. Γερμανού κατέχει το 50,3% των μετοχών και το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο ισλανδικό fund Novator, που παλαιότερα συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών συμμετείχαν επτά υποψήφιοι μνηστήρες.
Ωστόσο, οι προσφορές που κατατέθηκαν δεν ικανοποίησαν τον κ. Γερμανό, καθώς αποτιμούσαν το μερίδιο του σε 1,75 δισ. ευρώ περίπου.

Βλέπει κορύφωση του κύκλου

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γερμανός διαβλέποντας ένα γύρισμα στον διεθνή οικονομικό κύκλο έχει εξετάσει την ρευστοποίηση των επενδύσεών του πλην του Public.
To έτερο σημαντικό του asset είναι η εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου Συστήματα Sunlight έχει έδρα στην Ξάνθη και το εργοστάσιο της είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Εξάγει πάνω από το 92% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες.
Το 2015 ξεκίνησε η λειτουργία του, στην Κομοτηνή, το εργοστάσιο της Sunlight Recycling, μίας από τις τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη.

Επενδύσεις και κέρδη

Από το 2012 οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. Μόνο στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) νέων προϊόντων, οι επενδύσεις σε ετήσια βάση αγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ.
Το 2015, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14% στα 136,6 εκατ, ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη κατά 31% σε 13,4 εκατ. ευρώ και η παραγωγή κατά 29%.
Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 620 εργαζόμενους, έναντι 413 το 2013.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης