Επιχειρήσεις

Η Equinor θα κατασκευάσει πλωτό αιολικό πάρκο σε πετρελαϊκά πεδία στη Βόρειο Θάλασσα

Η Equinor θα κατασκευάσει πλωτό αιολικό πάρκο σε πετρελαϊκά πεδία στη Βόρειο Θάλασσα

Πρόκειται για αιολικό πάρκο με 11 στρόβιλους, το οποίο σχεδιάστηκε με βάση την ιδέα του Hywind, της επιπλέουσας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της  Equinor - Το νέο  concept, που ονομάζεται Hywind Tampen, θα έχει συνδυασμένη χωρητικότητα 88 μεγαβάτ.

Η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor διερευνά τη δυνατότητα κατασκευής ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου σε πετρελαϊκά πεδία στη Βόρεια Θάλασσα.
Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη 28/8/2018, η επιχείρηση - παλαιότερα γνωστή ως Statoil - ανέφερε ότι το έργο θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 200.000 τόνους ετησίως.
Η Equinor ανέφερε ότι οι προκαταρκτικές δαπάνες κεφαλαίου και ανάπτυξης για το έργο ανήλθαν σε περίπου 5 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορόνες (602,2 εκατομμύρια δολάρια).
Θα δημιουργηθεί ένα αιολικό πάρκο με 11 στρόβιλους, το οποίο σχεδιάστηκε με βάση την ιδέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας του Hywind.
 Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο, Hywind Scotland, άρχισε να αποστέλλει ηλεκτρική ενέργεια στο σκωτικό δίκτυο τον περασμένο Οκτώβριο.
Το νέο concept, που ονομάζεται Hywind Tampen, θα έχει συνδυασμένη χωρητικότητα 88 μεγαβάτ. Εκτιμάται ότι θα καλύψει περίπου το 35% της ετήσιας ζήτησης ισχύος στα πετρελαιοφόρα πεδία Gullfaks και Snorre.
"Η μείωση της χρήσης των αεριοστροβίλων με την παροχή πλατφορμών με ισχύ από την επιπλέουσα αιολική ενέργεια είναι ένα δύσκολο και καινοτόμο έργο", δήλωσε ο Pal Eitrheim, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της New Energy Solutions στην Equinor.
Το πετρελαϊκό πεδίο Gullfaks ανήκει στην Equinor, στην OMV και στην κρατική Petoro της Νορβηγίας, σύμφωνα με το Reuters. Το πεδίο Snorre ανήκει στις εταιρείες Equinor, Petoro, ExxonMobil, Idemitsu, DEA και Point Resources

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης