Επιχειρήσεις

Υπερβολικές οι πιέσεις στην μετοχή της Cenergy

tags :
Υπερβολικές οι πιέσεις στην μετοχή της Cenergy

Σημαντική πίεση δέχεται σήμερα η μετοχή και η κεφαλαιοποίηση της  Cenergy Holdings η οποία  αποτελεί το θυγατρικό σχήμα της Βιοχάλκο που εμπεριέχει τα Σωληνουργεία Κορίνθου και αυτό γιατί η απόφαση τραμπ να επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά σωληνουργεία αφορά και την ελληνική εταιρεία.
Θα πρέπει όμως να σημειωθούν τα εξής:

-Κατά πρώτον ότι  οι εξαγωγές των Σωληνουργείων Κορίνθου στις ΗΠΑ είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με τον κύκλο εργασιών τους και αφορούν μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό που δε ξεπερνά το 7% για το τζίρο της  Cenergy Holdings

-Κατά δεύτερο όπως ειπώθηκε στη γενική συνέλευση της ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ η ανταγωνιστικότητα  της ελληνικής βιομηχανίας είναι τέτοια που και μια επιβάρυνση της τάξης του 10% στις τιμές απορροφάται.
Τούτο δοθέντες και με τις γενικότερες προοπτικές που υπάρχουν για τον όμιλο της Cenergy Holdings  τόσο σε έργα διασύνδεσης καλωδίων όσο και στον τομέα των σωληνουργείων διεθνώς η κεφαλαιοποίηση των 200 εκατ. ευρώ μπορεί να εκτιμηθεί σαν μια καλή επενδυτική επιλογή που δημιουργείται μέσα στη γενικότερη αναστάτωση που έχει προκληθεί στις αγορές από τις τελευταίες εξελίξεις.
Περί της 13:25 η τιμή της μετοχής διαπραγματευόταν στα 1,09 ευρώ σημειώνοντας απώλειες 3,54%  με όγκο συναλλαγών 106 χιλ. τεμάχια και την κεφαλαιοποίηση  στα 207 εκατ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης