Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Noble Energy: Αλλαγή στρατηγικής προκαλεί η συμφόρηση των μεταφορών από την Permian

tags :
Noble Energy: Αλλαγή στρατηγικής προκαλεί η συμφόρηση των μεταφορών από την Permian

Η εταιρεία αναμένει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα είναι σχεδόν χαμηλότερος από τις προβλέψεις της

Η Noble Energy Inc (NBL.N) ανακοίνωσε  την Παρασκευή ότι θα μετατοπίσει κάποιες επενδύσεις εκτός της λεκάνης Permian και θα περιορίσει τα προγραμματισμένα έργα, καθώς η εταιρεία προσαρμόζεται στη συνεχιζόμενη συμφόρηση των μεταφορών που πλήττουν τις πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ.
Οι μετοχές του παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον, οι οποίες εμφάνισαν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη, υποχώρησαν 8% στα 32,95 δολάρια το πρωί.
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η παραγωγή ρεκόρ από τη λεκάνη Permian δημιούργησε μια υπερπροφορά εφοδιασμού στη πλούσια λεκάνη σχιστολιθικού, διατηρώντας τις τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ κάτω από τις διεθνείς.
Παράλληλα έχει δημιουργηθεί υπερπροσφορά στα σημεία συμφόρησης στους αγωγούς που μεταφέρουν ακατέργαστα προϊόντα από την λεκάνη Permianς την ακτή του Κόλπου και στο Cushing της Οκλαχόμα.
Η εταιρεία, η οποία πρόκειται να ανακατανείμει ορισμένους πόρους στο DJ Basin, αναμένει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα είναι σχεδόν χαμηλότερος από τις προβλέψεις της, αυξάνοντας ελαφρώς τον προϋπολογισμό της για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, λόγω του υψηλότερου κόστους γεώτρησης.
Η εταιρεία δήλωσε ότι το Φεβρουάριο αναμενόταν να αυξηθούν οι όγκοι σε περίπου 525.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boe / d) το 2020.
"Η Noble πρέπει να παρέχει στους επενδυτές τη διαβεβαίωση ότι το τριετές τους πλαίσιο είναι εφικτό με τη νέα κατανομή της δραστηριότητας", ανέφερε ο αναλυτής Charles Robertson της Cowen & Co.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης