Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Οι βασικοί άξονες για το μελλοντικό στρατηγικό πλάνο

Ελλάκτωρ: Οι βασικοί άξονες για το μελλοντικό στρατηγικό πλάνο

Απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,
   

Τους βασικούς άξονες για το μελλοντικό στρατηγικό πλάνο του Ελλάκτωρα παρουσίασαν οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης, σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπό την προτεινόμενη από αυτούς νέα Διοίκηση.
Ειδικότερα, σημειώνεται:

• Η αναδιοργάνωση του Ομίλου θα εστιάσει στην αφαίρεση των στεγανών μεταξύ των επιμέρους δραστηριοτήτων για την αποτελεσματική επίτευξη συνεργειών, ενώ εντός 90 ημερών θα τοποθετηθούν καταξιωμένα στελέχη στις βασικές θέσεις από όπου σήμερα απουσιάζουν, όπως αυτή του Chief Financial Officer.

• Η αναδιάρθρωση της Ελλάκτωρ σε επίπεδο νομικών οντοτήτων θα στοχεύσει στον εξορθολογισμό της φορολογικής βάσης και τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, προκειμένου να επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

• Ως προς το στρατηγικό πλάνο της Ελλάκτωρ η εστίαση παραμένει σε κατασκευή (προβλέποντας την εξυγίανση της Άκτωρ ώστε αυτή να μπορεί να δραστηριοποιείται
κερδοφόρα στο εξωτερικό), παραχωρήσεις, διαχείριση απορριμμάτων και αιολικά πάρκα.

Ειδικότερα ως προς τις στρατηγικές προτεραιότητες σε κάθε μία από τις επιμέρους δραστηριότητες της Ελλάκτωρ αναφέρθηκαν τα εξής:

• Κατασκευή: προτεραιότητα στην κερδοφορία έναντι απλής αύξησης του ανεκτέλεστου, εστίαση σε έργα που η Ελλάκτωρ έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εμπειρίας κι ανάδειξη
νέων ανθρώπων μέσα από την εταιρεία σε θέσεις κλειδιά, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη γνώση των εμπειρότερων στελεχών.

• Παραχωρήσεις: επέκταση των ώριμων παραχωρήσεων και κεφαλαιοποίηση της ηγετικής θέσης στον τομέα των παραχωρήσεων για τη διεκδίκηση νέων έργων υπό παραχώρηση.

• Αιολικά πάρκα: υλοποίηση του υπάρχοντος επενδυτικού πλάνου κι αξιοποίηση των προβλεπόμενων θετικών ταμειακών ροών.

• Περιβάλλον (διαχείριση απορριμμάτων): αποκατάσταση της φήμης της εταιρείας και διεκδίκηση των πολλαπλών ευκαιριών που υπάρχουν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

• Υπόλοιπες δραστηριότητες: επανεξέταση του επιχειρηματικού μοντέλου στο real estate κι εξέταση ευκαιριών ρευστοποίησης μη στρατηγικών δραστηριοτήτων.

Τα ανωτέρω κατά λέξη επαναλαμβάνονται στο από 25.07.2018 Δελτίο Τύπου της εταιρείας.
Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί για το νέο και πλήρες στρατηγικό πλάνο όταν αυτό τεθεί υπόψη και εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, επισημαίνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης