Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διήμερη επίσκεψη της κρατικής Εταιρείας MER Skopje στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ

tags :
Διήμερη επίσκεψη της κρατικής Εταιρείας MER Skopje στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ

Η αντιπροσωπεία της MER Skopje παρακολούθησε παρουσιάσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΣΦΑ σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων που επισκέφθηκε

Διήμερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στο Σιδηρόκαστρο και τη Νέα Μεσημβρία πραγματοποίησε μεταξύ 18 και 19 Ιουλίου αντιπροσωπεία της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (MER Skopje) της ΠΓΔΜ, αποτελούμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και υψηλόβαθμα επιτελικά στελέχη.

Η αντιπροσωπεία της MER Skopje παρακολούθησε παρουσιάσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΣΦΑ σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων που επισκέφθηκε, το σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου και τις μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες που προσφέρει ο Διαχειριστής.

Παρουσιάστηκαν επίσης, το εκπαιδευτικό κέντρο που σχεδιάζει ο ΔΕΣΦΑ στη Νέα Μεσήμβρια, το σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζει για το προσωπικό του, καθώς και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που μπορεί να προσφέρει.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα στελέχη της MER Skopje ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Λειτουργίας & Συντήρησης του Μετρητικού Σταθμού Συνόρων Σιδηροκάστρου και του Κέντρου Λειτουργίας & Συντήρησης Βορείου Ελλάδος, όπου ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τους επικεφαλής των εγκαταστάσεων για τη σημαντικότητα και τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές βρίσκονται από τον Οκτώβριο του 2016 σε στενή συνεργασία με στόχο τη διασύνδεση των Συστημάτων Φυσικού Αερίου των δυο χωρών, μέσω της κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Θεσσαλονίκης στο Negotino της ΠΓΔΜ.

Διαθέτοντας το πλέον αξιόπιστο και ευρύ δίκτυο υποδομών, καθώς και υψηλή τεχνογνωσία στη διαχείριση του φυσικού αερίου, ο ΔΕΣΦΑ, επιδιώκει να χτίσει μια «ενεργειακή γέφυρα συνεργασίας» με τη γείτονα χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας και στις δυο χώρες.

Το έργο της διασύνδεσης με την ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στο υπό έγκριση Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2017-2026 του ΔΕΣΦΑ. Πρόκειται για ένα νέο Κάθετο Διάδρομο που είναι πιθανό, μελλοντικά, να επεκταθεί μέχρι τη Σερβία. Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, ο ΔΕΣΦΑ θα αξιοποιήσει σημαντικά στοιχεία της ενεργειακής υποδομής της χώρας, που έχει στην κατοχή του και αναπτύσσει, όπως ο Τερματικός Σταθμός ΥΦΑ της Ρεβυθούσας για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και το άνοιγμα νέων δρόμων για το φυσικό αέριο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης