Επιχειρήσεις

Σε προσωρινή προστασία από τους ομολογιούχους η Folli Follie

tags :
Σε προσωρινή προστασία από τους ομολογιούχους η Folli Follie

Η Folli Follie θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις

Aίτηση για τη λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, επί της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, κατέθεσε η Folli Follie, με στόχο να προστατευθεί από τους ομολογιούχους, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Folli Follie έχει έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες για τα 49 εκατ. δάνεια, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα δύο ομολογιακά δάνεια, στο ένα σε ευρώ και το άλλο σε ελβετικό φράγκο, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.
Τονίζεται ότι τις συζητήσεις με τους ομολογιούχους διεξήγαγε όλο αυτό το διάστημα η Rothschild.
Η Folli Follie έχει δύο ομολογιακά δάνεια:
1) Σε ελβετικό φράγκο λήξης 2021 με τιμή 45 - 48 μονάδες βάσης, αγορά/πώληση και απόδοση 31,70%
2) Ομολογιακό δάνειο σε ευρώ λήξης 2019 με τιμή αγοράς/πώλησης 45 - 53 μονάδες βάσης και απόδοση 139%

Nα σημειωθεί ότι η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106α, την οποία είναι άγνωστο πότε υπέβαλλε η Folli Follie, προβλέπει ότι υπογράφεται από τον οφειλέτη και, αν έχει λάβει χώρα συνέλευση των πιστωτών, από τα πρόσωπα που παρίστανται ή έχουν εξουσιοδοτηθεί για αυτό.
Αν  δεν έχει λάβει χώρα συνέλευση των πιστωτών, από πιστωτές που εκπροσωπούν το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου των
απαιτήσεων στο οποίο περιλαμβάνεται το σαράντα τοις εκατό (40%) των τυχόν εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή με προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων απαιτήσεων.
Τα ποσοστά υπολογίζονται με βάση τις υφιστάμενες κατά την ημέρα ανοίγματος της διαδικασίας απαιτήσεις, χωρίς να λαμβάνονται
υπόψη πιστωτές που δεν θίγονται από τη συμφωνία εξυγίανσης.
Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α, η οποία έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, πολλοί υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με το ταξίδι που πραγματοποίησε προς ημερών ο Τζώρτης Κουτσολιούτσος, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστοί οι λόγοι του.
Ωστόσο πηγές που πρόσκεινται στην εταιρεία υποστηρίζουν ότι το ταξίδι αφορούσε προγραµµατισµένη συνάντηση µε στρατηγικούς επενδυτές που θα εξασφαλίσουν στην εταιρεία την αναγκαία ρευστότητα.

Σενάρια διάσπασης σε «καλή» και «κακή» εταιρεία

H αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α ενισχύει πάντως σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το σενάριο η Folli Follie σε «καλή» και «κακή» εταιρεία, με τη δεύτερη να αφορά τις δραστηριότητες στην Ασία, όπου εμφανίζονται και οι μεγαλύτερες αμφιβολίες για την ορθότητα των στοιχείων της.
Ήδη έχουν έχουν πυκνώσει οι μνηστήρες πάνω από τη Folli Follie καθώς μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού φαίνεται πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση τους.
Η Rothschild, που προσελήφθη από την οικογένεια έχει ξεκινήσει να διερευνά τις προθέσεις ισχυρών ομίλων του εξωτερικού.
Τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των μνηστήρων είναι του ομίλου Pandora , της Swarovski, της Furla, Michael Kors κλπ.
Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, η οποιαδήποτε κίνηση εξαγοράς θα προχωρήσει εφόσον ολοκληρωθεί ο οικονομοτεχνικός έλεγχος του Ομίλου κάτι που όπως έχει ανακοινώσει και η EY, αναμένεται να γίνει στα μέσα Αυγούστου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της, η εν λόγω προστασία που παρασχέθηκε από τις δικαστικές αρχές στην Εταιρεία, σκοπό έχει την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, με τις οποίες η Εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και να επιτρέψει στην Εταιρεία να σχεδιάσει απρόσκοπτα και προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της.
Σημειώνεται ότι κυρίαρχο σημείο αυτού του πλάνου θα αποτελέσει η πλήρης αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας της Εταιρείας για την προστασία των συμφερόντων των μετόχων, πιστωτών, συνεργατών και επενδυτών της και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
Η Εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την περαιτέρω πορεία του σχεδιασμού της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως είχε μεταδώσει το bankingnews.gr στις 20/7

Βήμα διάσωσης της Folli Follie με επαφές της Rothschild με ομολογιούχους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια διάσωσης της Folli Follie καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές της Rothschild με κατόχους ομολογιών οι οποίοι εκπροσωπούνται από νομικό γραφείο του Λονδίνου στο οποίο έχουν ήδη προσφύγει.
Οι επαφές αυτές έχουν ως στόχο να υπάρξει συνολική συμφωνία διευθέτησης των ομολογιακών δανείων με την λήψη waiver από τους ομολογιούχους υπό την προϋπόθεση ότι θα τους δοθεί πλάνο αποπληρωμής και εξασφάλιση της αποπληρωμής.
Είναι δεδομένο πως και οι ομολογιούχοι δεν βρίσκονται στην καλύτερη θέση καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι ε περίπτωση κατάρρευσης και πτώχευσης της Folli Follie κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικότατο μέρος των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews η διοίκηση της Folli Follie έχει αναθέσει εν λευκώ την προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας και της εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.
Και το mandate  που έχει υπογραφεί με τη Rothschild μπορεί να σχετίζεται και με τα αποτελέσματα που θα πιστοποιήσει η Alvarez & Marshall στις θυγατρικές στην Ασία αλλά θεωρείται δεδομένο ότι το υπόλοιπο κομμάτι πλην Ασίας είναι βιώσιμο αρκεί να γίνουν γρήγορες κινήσεις στο σκέλος των ομολογιούχων αλλά και τους προμηθευτές και τις συμβάσεις αντιπροσώπευσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά θα κρατήσει έστω και ένα μικρό κομμάτι μετοχών η οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά θεωρείται ότι ανεξάρτητα των όποιων περιπετειών προκύψουν σε ποινικό επίπεδο μέλη της θα παραμείνουν στην εταιρία έστω και με σχέση εργασίας προκειμένου για μια μεταβατική περίοδο να υπάρχει συνέχεια στη φιλοσοφία πώλησης προϊόντων της εταιρίας.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης