Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Κλειδώνει» υπέρ Καλλιτσάντση ο Ελλάκτωρας, απέκτησαν το 4% του Horizon, ελέγχουν συνολικά άνω του 40% - Προς αποχώρηση ο Μπόμπολας

«Κλειδώνει» υπέρ Καλλιτσάντση ο Ελλάκτωρας, απέκτησαν το 4% του Horizon, ελέγχουν συνολικά άνω του 40% - Προς αποχώρηση ο Μπόμπολας

Η πλευρά Καλλιτσάντση ελέγχει τον Ελλάκτωρα άμεσα κατέχουν 28% των μετοχών και με φίλα προσκείμενους μετόχους ξεπερνούν το 40%

Μετά την απόκτηση σήμερα 16 Ιουλίου 2018 του 4% που κατείχε το fund Horizon στον Ελλάκτωρα από τους αδερφούς Καλλιτσάντση αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στο θρίλερ του Ελλάκτωρα.
Έχοντας ελέγχξει άμεσα το 28% του Ελλάκτωρα και μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους ξεπερνούν το 40%, η πλευρά Καλλιτσάντση είναι πλέον πολύ κοντά στον στόχο του 51% στην Γενική Συνέλευση στις 25 Ιουλίου επί των παρόντων μετόχων.
Με μεθοδική δουλειά και καλό σχεδιασμό η πλευρά Καλλιτσάντση έχει αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για τον έλεγχο της εταιρίας.
Το πακέτο που πραγματοποιήθηκε στις δημοπρασίες στο χρηματιστήριο στον Ελλάκτωρα αφορούσε 7,197 μετοχές με αξία 15,3 εκατ. ευρώ.
Πωλητής ήταν το fund Horizon και αγοραστής οι αδερφοί Καλλιτσάντση.
Με τον τρόπο αυτό έχουν αποκτήσει άμεσα το 28% και πλέον διαθέτουν ισχυρό προβάδισμα στην διεκδίκηση του Ελλάκτωρα.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Λεωνίδας Μπόμπολας με ποσοστό 15% στον Ελλάκτωρα είχε αναφέρει ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την διοίκηση ώστε να εκτονωθεί η εσωτερική κόντρα.

Τι ανέφεραν Μπόμπολας και τι απάντησε η πλευρά Καλλιτσάντση

Συνέχεια δίνεται στη διαμάχη των μετόχων του Ελλάκτωρα, με τον Λεωνίδα Μπόμπολα να δηλώνει ότι ακόμη και αν κερδίσει τη μάχη για τον έλεγχο του ομίλου, θα ανοίξει δρόμο για νέα ηγεσία, για να "λάβει την απάντηση" της πλευρά Change4Ellaktor ότι τελικώς συνειδητοποίησε ότι την ανάγκη να αποκτήσει ο Όμιλος ικανή Διοίκηση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μπόμπολας ελπίζει ότι η κίνησή του θα βοηθήσει να τερματιστεί μια πικρή εσωτερική διαμάχη για το πώς θα ανακάμψει η επιχείρηση που έχασε εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια εκστρατεία για την αντικατάσταση της διοίκησης του ομίλου, αλλά ο Μπόμπολας αναφέρει ότι η εταιρεία είχε ήδη προσλάβει συμβούλους για να αναδιοργανώσει τη διάρθρωσή της.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπόμπολας θα είναι γενικός διευθυντής έως τον Ιούνιο του 2019.
Πάντως, εκτός από την εταιρική διακυβέρνηση, η κεντρική διαφορά μεταξύ πλευρών για το μέλλον της εταιρείας είναι ο ρόλος της μονάδας ανανεώσιμης ενέργειας Eltech Anemos SA.
Για τον Καλλιτσάντση, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μονάδα, πρέπει να γίνει βασική επιχείρηση.
Ο Μπόμπολας υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και τη διαχείριση αποβλήτων.

Τι απαντά η πλευρά Change4Ellaktor:

«Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg στο οποίο ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εντός ενός έτους, η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από χρόνια που απέρριπτε τις προτάσεις μας για επαγγελματικό Μάνατζμεντ και μία σειρά μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κι αφού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την κορυφαία διαδικασία λογοδοσίας μίας εισηγμένης εταιρείας – τη Γενική Συνέλευση – ως «πραξικόπημα», ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Όμιλος ικανή Διοίκηση.
Από την ανακοίνωσή μας της 13ης Ιουνίου, μέρα με την ημέρα κατέληξε να οικειοποιείται κάθε μία από τις προτάσεις μας για εταιρική διακυβέρνηση, οργανωτική αναδιάρθρωση, ένα νέο και ικανό Δ.Σ. και σήμερα την ανάγκη για επαγγελματικό Μάνατζμεντ.
Μακάρι να είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πριν τις 13 Ιουνίου και να είχε βάλει το συμφέρον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνω τις προσωπικές του επιδιώξεις.
Με λιγότερες από 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τη Γενική Συνέλευση, για ακόμα μία φορά αυτή η κίνηση είναι πολύ μικρή και πολύ καθυστερημένη.
Οι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αν και ο κ. Μπόμπολας εκφράζει σήμερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί, έχει δεσμευτεί και στο παρελθόν για πράγματα που ποτέ δεν υλοποίησε.
Επιπλέον, η σημερινή δήλωση δεν παρέχει καμία λεπτομέρεια ως προς τη διαδικασία αναζήτησης Διευθύνοντος Συμβούλου, αφήνοντας τους μετόχους εκτεθειμένους στον κίνδυνο η θέση αυτή να καλυφθεί και πάλι από φίλους και συγγενείς του κ. Μπόμπολα.
Ο μόνος τρόπος ώστε οι μέτοχοι να εξασφαλίσουν άμεση και δέουσα διάδοχη κατάσταση είναι μέσω της ψήφου τους υπέρ της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.  
Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Ορισμένες επισημάνσεις του www.bankingnews.gr

Το ρεπορτάζ του Bloomberg με επίκεντρο τη στρατηγική του Λ. Μπόμπολα στον Ελλάκτωρα, προφανώς έχουν πηγές την πλευρά των Μπόμπολα - Κούτρα.
Η πλευρά Μπόμπολα ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αδελφοί Καλλιτσάντση ελέγχουν μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών στον Ελλάκτωρα και ουσιαστικά προδιαθέτει για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μετά τη γενική συνέλευση στις 25 Ιουλίου.
Ειδικά μάλιστα ο Κούτρας ως μέτοχος με ποσοστό οριακά πάνω από 5% σε μια επόμενη φάση θα μπορούσε να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στον Ελλάκτωρα.

Τι έγραφε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Ο στόχος του 51% στον Ελλάκτωρα και γιατί οι τράπεζες πρέπει να απέχουν… – Σήμερα παρουσίαση σε έλληνες θεσμικούς

Η μάχη του Ελλάκτωρα θα κριθεί – εάν κριθεί – στις Γενική Συνέλευση στις 25 Ιουλίου καθώς τα αντίπαλα στρατόπεδα από την μια μεριά οι αδερφοί Καλλιτσάντση και από την άλλη Λεωνίδας Μπόμπολας και Κούτρας έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να ελέγξουν ή προσελκύσουν μετόχους.
Η μάχη θα κριθεί επί των παρόντων μετόχων, όπερ σημαίνει ότι στόχος είναι το 51% των παρόντων μετόχων ή περίπου 40% στο σύνολο των μετόχων.
Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει ότι ο στόχος στην Γενική Συνέλευση είναι τουλάχιστον το 51% των μετόχων να ταχθεί υπέρ της πρότασης τους για τον μετασχηματισμό του Ελλάκτωρα.
Η πλευρά Μπόμπολα επίσης έχει θέσει ως στόχο να ελέγξει μετοχικά τον Ελλάκτωρα.
Επειδή η μάχη θα κριθεί επί των παρόντων μετόχων, ο στόχος για το 51% δεν είναι εξωπραγματικός.
Η πλευρά Καλλιτσάντση υποστηρίζει ότι άπαξ και οι τράπεζες έχουν αποφασίσει την ουδετερότητα θα πρέπει να μην προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση καθώς η παρουσία τους θα μεταβάλλει την σύνθεση των παρόντων μετόχων.
Πηγή στην πλευρά Καλλιτσάντση υποστήριξε ότι εάν οι τράπεζες προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση θα είναι σαν να υποστηρίζουν την πλευρά Μπόμπολα και ας μην ψηφίσουν στην διαδικασία.
Οι τράπεζες πάντως υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν την στρατηγική ουδετερότητας.
Εν τω μεταξύ η πλευρά Καλλιτσάντση έχει καταστεί ο βασικός μέτοχος με 24% περίπου στον Ελλάκτωρα ξεπερνώντας το άθροισμα Μπόμπολα και Κούτρα.
Μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους ίσως να ξεπερνάει το 37% στο σύνολο των μετοχών.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του Ελλάκτωρα σε έλληνες θεσμικούς επενδυτές

Σήμερα 16 Ιουλίου 2018 έπραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις της πλευράς Καλλιτσάντση σε έλληνες θεσμικούς και χρηματιστηριακές με στόχο να απευθυνθούν στους ιδιώτες μικρομετόχους ώστε να υποστηρίξουν την πρόταση τους.
Με βάση χρηματιστές που βρέθηκαν στην παρουσίαση τονίζουν ότι η πλευρά Καλλιτσάντση εμφανίζεται με πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην μάχη διεκδίκησης του Ελλάκτωρα.

Συνεχίζει τις επαφές ο Μπόμπολας – Κούτρας και η πρόταση Fortress

Η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα συνεχίζει τις επαφές με μετόχους ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει να συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο την μορφή συνεργασίας με το Fortress

(πρώτη ενημέρωση 16 Ιουλίου 2018, 12:16)


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης