Επιχειρήσεις

Εν αναμονή του success fee για την αμοιβή της Rothchlid από την ΔΕΠΑ - Προσεκτική στάση και αποστάσεις Σταθάκη στην Βουλή

Εν αναμονή του success fee για την αμοιβή της Rothchlid από την ΔΕΠΑ - Προσεκτική στάση και αποστάσεις Σταθάκη στην Βουλή

Σχετικά με το τίμημα των 150 εκατ. ευρώ, ο υπουργός επεσήμανε πως αυτό κινήθηκε εντός των ορίων της αποτίμησης των χρηματοοικονομικών συμβούλων της ΔΕΠΑ

Δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση περί της υψηλής αμοιβής των συμβούλων που επέλεξε η διοίκηση της ΔΕΠΑ για την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η Shell στην ΕΠΑ Αττικής χθες (4/7) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γεώργιου Αρβανιτίδη, ο κ. Σταθάκης  αναφερόμενος στην επιλογή των τεχνοοικονομικών συμβούλων Rothschild/Alpha , είπε ότι επελέχθησαν μετά από διεθνή διαγωνισμό και με δεύτερο γύρο μετά από βελτιωμένη προσφορά.
Χωρίς να αναφερθεί στο ύψος της αμοιβής, το οποίο σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Αρβανιτίδη ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ , αναγνωρίζοντας ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι υψηλή, τόνισε ότι η καταβολή της «θα γίνει μόνο όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί και τυπικά κάθε μία συναλλαγή, δηλαδή μετά και τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τις τελικές υπογραφές (αμοιβή επιτυχίας)».
Ο κ. Σταθάκης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στον Αρβανιτίδη, μίλησε για success fee που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, για τους λόγους που δικαιολογούν αμοιβή επιτυχίας και μάλιστα αυτού του ύψους, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το θέμα για τη διοίκηση της ΔΕΠΑ.
Σε ότι αφορά στο ύψος του τιμήματος των 150 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 49% της Shell στην ΕΠΑ Αττικής, ο υπουργός τόνισε ότι το τίμημα δεν αφορά μόνο την ΕΠΑ Αττικής, αλλά και την ΕΔΑ Αττικής.
Σημείωσε δε πως οι δύο πλευρές κατέληξαν στο ποσό των 150 εκατ. ευρώ (39 για την ΕΠΑ και 111 για την ΕΔΑ), κάτι που ήταν εντός των ορίων της αποτίμησης των χρηματοοικονομικών συμβούλων της ΔΕΠΑ.
Επιπλέον, τόνισε ο υπουργός, το εύλογο του τιμήματος επισφράγισε με Fairness opinions ο ανεξάρτητος αποτιμητής.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης