Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Για χειραγώγηση παραπέμπονται τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie

Για χειραγώγηση παραπέμπονται τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie

Bάσει του νόμου 4443/16 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται να υποβάλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά, με την οποία θα ανακοινώνεται και η τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης από την Folli Follie

Για χειραγώγηση αγοράς κατηγορεί  τη διοίκηση της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βάσει του νόμου 3340/05. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλεί τη Folli Follie να παρουσιάσει τις θέσεις της μέσω υπομνήματος έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Εάν δεν προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε χειραγώγηση αγοράς, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαριά πρόστιμα και με τον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που οι εξηγήσεις της Folli Follie δεν ικανοποιήσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους από 10.000 έως και 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεδομένου ότι η Folli Follie κατηγορείται ότι έχει έως σήμερα παρακωλύσει την παροχή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των στοιχείων που χρειαζόταν η Αρχή η Επιτροπή μπορεί να της επιβάλλει προσθετό πρόστιμο ύψους από 3.000 μέχρι 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, βάσει του νόμου 4443/16 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται να υποβάλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά, με την οποία θα ανακοινώνεται και η τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης από την Folli Follie.

Oι διαδικασίες αυτές είναι ανεξάρτητες από το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στην Folli Follie που απέστειλε ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με το νόμο 2190/1920.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης