Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Στα 5 δισ. ευρώ ο ετήσιος στόχος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας έως το 2020

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Στα 5 δισ. ευρώ ο ετήσιος στόχος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας έως το 2020

Σύμφωνα με τον Μεγάλου, η Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα που πούλησε δάνεια με εγγυήσεις αξίας 2 δισ. ευρώ, δίνοντας πλεονέκτημα στην τράπεζα για βελτίωση των μεγεθών της

Ο στόχος της Τρ. Πειραιώς είναι να γίνει η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και να επιστρέψει στην κερδοφορία, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρ. Μεγάλου, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας.
Η βασική επιδίωξή μας είναι η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία το 2020 θα φτάσει τα 5 δισ. νέα δάνεια το χρόνο.
Το 2018 οι νέες εκταμιεύσεις θα φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ, πρόσθεσε.
Επίσης, ο στόχος για το 2018 είναι η βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού, η ενίσχυση της ρευστότητας και η επάνοδος της τράπεζας στην κερδοφορία.
Για το 2018 η σχέση δανείων προς καταθέσεις διαμορφώνεται κάτω από το 100%, το οποίο της επιτρέπει της εκταμιεύσεις.
Οι καταθέσεις αυξήθηκαν το 2017 κατά 7% σε σχέση με το 2016, με την τάση να είναι ανοδική το πρώτο 5μηνο του 2018.
Σύμφωνα με τον Μεγάλου, η Πειραιώς είναι η πρώτη τράπεζα που πούλησε δάνεια με εγγυήσεις αξίας 2 δισ. ευρώ, δίνοντας πλεονέκτημα στην τράπεζα για βελτίωση των μεγεθών της.
Επίσης, ο κ. Μεγάλου εξήρε τα αποτελέσματα του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης που τρέχει η τράπεζα, καθώς οι πωλήσεις θυγατρικών και χαρτοφυλακίων NPLs βελτίωσαν τα βασικά εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας κατά 40 μονάδες βάσης.
Ο δείκτης CET1 ανήλθε στο 14,4% από 14% στο τέλος Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γ. Χατζηνικολάου εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος θα είναι της τάξεως του 2%, ενώ οι αποφάσεις του Eurogroup ήταν ικανοποιητικές για την ελληνική οικονομία, αφού διαμορφώνουν για την Ελλάδα ήπιες ανάγκες χρηματοδότησης.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης