Επιχειρήσεις

Συμφωνία της Saudi Aramco για την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων πετρελαίου και εξοπλισμού

tags :
Συμφωνία της Saudi Aramco για την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων πετρελαίου και εξοπλισμού

Η νέα επιχείρηση, η οποία θα εδρεύει στο Ras Al-Khair, κοντά στην βιομηχανική πόλη Jubail στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, στοχεύει να παράγει 10 χερσαίες εξέδρες ανά έτος,

Η Saudi Aramco υπέγραψε συμφωνία με την National Oilwell Varco Inc. (NOV) για την δημιουργία κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει χερσαίες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.
Η Saudi Aramco θα κατέχει το 30% της επιχείρησης, ενώ το υπόλοιπαο θα ανήκει στην NOV, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aramco Amin Nasser δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν ένα βήμα "προς τη δημιουργία ενός δυναμικού τομέα ενεργειακών υπηρεσιών".
Η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, την οποία η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να εισάγει στην χρηματιστηριακή αγορά της χώρας και στο εξωτερικό, επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με νέες επενδύσεις downstream και συναφείς βιομηχανικές επενδύσεις.
Η νέα επιχείρηση, η οποία θα εδρεύει στο Ras Al-Khair, κοντά στην βιομηχανική πόλη Jubail στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, στοχεύει να παράγει 10 χερσαίες εξέδρες ανά έτος, ανακοίνωσε η  Aramco.
Η λειτουργία της μονάδας αναμένεται μέχρι το 2020 με την πρώτη εξέδρα να παραδίδεται το 2021, ανέφερε η εταιρεία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης