Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Equinor εγκαθιστά την πρώτη μπαταρία του κόσμου σε πλωτό αιολικό πάρκο στη Σκωτία

tags :
Η Equinor εγκαθιστά την πρώτη μπαταρία του κόσμου σε πλωτό αιολικό πάρκο στη Σκωτία

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο πρώτο πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hywind στη Σκωτία θα μεταφερθεί μέσω καλωδίων σε υποσταθμό χερσαίων μεταφορών όπου οι μπαταρίες 1 MW τοποθετούνται και συνδέονται με το δίκτυο

Για πρώτη φορά είναι δυνατή η αποθήκευση ενέργειας που παράγεται από αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας.
Η λύση αποθήκευσης μπαταριών παρουσιάστηκε σήμερα 27/6/2018 στο Peterhead της Σκωτίας από τους συνεργάτες Batwind Equinor και Masdar. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο πρώτο πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hywind Scotland, που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την ακτή του Peterhead, θα μεταφερθεί μέσω καλωδίων σε υποσταθμό χερσαίων μεταφορών όπου οι μπαταρίες 1 MW τοποθετούνται και συνδέονται με το δίκτυο.
Η χωρητικότητα της μπαταρίας αντιστοιχεί σε περισσότερα από 128.000 iPhone.
Δεδομένου ότι ο αέρας δεν φυσάει πάντοτε οι  τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας όπως οι μπαταρίες και άλλοι τρόποι αποθήκευσης του ηλεκτρισμού, αναμένεται να αποκτήσουν όλο και μεγαλύτερη σημασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας του δικτύου.
« Η ποικιλία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να διαχειρίζεται σε κάποιο βαθμό το δίκτυο. Αλλά για να καταστεί πιο ανταγωνιστική η ανανεώσιμη ενέργεια και να ενσωματωθούν ακόμα περισσότερες ανανεώσιμες πηγές στο δίκτυο, θα πρέπει να βρούμε νέες, έξυπνες λύσεις για την αποθήκευση ενέργειας για να παρέχουμε ισχυρή ισχύ. Πώς να το κάνουμε αυτό με τρόπο έξυπνο και δημιουργώντας αξία είναι αυτό που στοχεύουμε να μάθουμε από το Batwind», λέει ο Sebastian Bringsvaerd, Διευθυντής Ανάπτυξης για Hywind και Batwind.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA), τα εγκατεστημένα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών ενδέχεται να μειωθούν κατά τα δύο τρίτα (66%) μέχρι το 2030.
Η λύση αποθήκευσης Batwind λειτουργεί σαν ενεργειακή αποθήκη. Η Equinor και η Masdar θα ελέγξουν πού θα κατασκευαστεί η αποθήκη. πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι και πώς θα τρέξει στον εφοδιασμό.
«Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας και λύσεις στην αγορά, οι λύσεις λογισμικού μπαταριών είναι λιγότερο ανεπτυγμένες. Θέλουμε να διδάξουμε την μπαταρία όταν συγκρατεί και αποθηκεύει ηλεκτρισμό αι όταν στέλνει ενέργεια στο δίκτυο, αυξάνοντας έτσι την αξία της ενέργειας. Θα είναι πραγματικά συναρπαστικό να δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τη συνδυασμένη λύση μπαταρίας και λογισμικού και να κάνουμε το Batwind όσο το δυνατόν πιο έξυπνο», τονίζει ο Bringsvaerd.
Η συλλογιστική είναι στους αλγόριθμους, τους οποίους αναπτύσσουν οι Equinor και Masdar, βασισμένοι σε πολλαπλές πηγές δεδομένων, όπως προβλέψεις καιρού, τιμές αγοράς, χρονοδιαγράμματα συντήρησης, πρότυπα κατανάλωσης και υπηρεσίες δικτύου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης