ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

21/06/2018 07:03

Προ των πυλών δύο εξαγορές μικρών εναλλακτικών παρόχων – Εναρκτήριο λάκτισμα για τη συγκέντρωση του κλάδου

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις ακόμη και εντός της σημερινής (21/6) ημέρας

Ανακατατάξεις προαλείφονται άμεσα στην εγχώρια αγορά ρεύματος, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δύο Όμιλοι από τον ευρύτερο χώρο της ενέργειας πρόκειται να προχωρήσουν στην εξαγορά μικρών εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συμφωνίες έχουν «κλειδώσει», με συνέπεια να αναμένονται εξελίξεις ακόμη και εντός της ημέρας.
Όπως είναι φυσικό, οι κινήσεις αυτές θα αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό τις ισορροπίες στην εγχώρια αγορά.
Επίσης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται σημαντικές αλλαγές στο εγχώριο ενεργειακό «τοπίο» με κύριο χαρακτηριστικό τη συγκέντρωση δυνάμεων, στα πρότυπα των μετεξελίξεων που γνώρισαν άλλες αγορές όσο «ωρίμαζε» η απελευθέρωσή τους, όπως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.
Όσον αφορά τη διαστρωμάτωση των εναλλακτικών παρόχων στην Ελλάδα, αναμφισβήτητα στην κορυφή βρίσκονται οι τρεις καθετοποιημένες επιχειρήσεις (ΗΡΩΝ, Protergia, Elpedison), οι οποίες πέρα από τα υψηλότερα μερίδια, έχουν παρουσία και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.
Με κριτήριο το ποσοστό των πελατών τους, στην αμέσως επόμενη κατηγορία κατατάσσονται άλλες τρεις εταιρείες (Watt & Volt, Volterra, Nrg), με μερίδιο γύρω στο 1% καθεμία.
Οι υπόλοιποι προμηθευτές έχουν μερίδιο κάτω από 0,5%.

www.worldenergynews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 07:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.