Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΠΕ και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

tags :
Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΠΕ και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Για τη χορήγηση υποτροφιών

Μνημόνιο Συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, με στόχο την υποστήριξη των νέων Επιστημόνων και της Εκπαιδευτικής κοινότητας, συνυπέγραψαν σήμερα Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), καθ. Εμμανουήλ Α. Γιακουμάκης.
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, αναλαμβάνει μέχρι και την Ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 την υποστήριξη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος θα επιχορηγήσει το εν λόγω Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τη συγκεκριμένη χορηγία να περιλαμβάνει και την απονομή 6 υποτροφιών - κατ’ ελάχιστο αριθμό - σε φοιτητές του Προγράμματος.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε ΕΛΠΕ και ΟΠΑ σε τομείς κοινού εκπαιδευτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος με γνώμονα την Αριστεία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Ενέργειας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ο Όμιλος και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίτευξη των ακόλουθων, ενδεικτικά αναφερόμενων δράσεων:
-Την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων (σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια κ.ά.).
-Την από κοινού διαμόρφωση προτάσεων διεκδίκησης και εκπόνησης ερευνητικών προγραμμάτων και έργων με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
-Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, κατάρτιση και υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στους φοιτητές του ΜΒΑ.
-Τη συγκρότηση ομάδων εργασίας με εκπροσώπους των δύο φορέων ή και τρίτων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο, για θέματα ενδιαφέροντος που από κοινού θα συμφωνούνται.
-Το σχεδιασμό και υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων συνεχιζόμενης («δια βίου μάθησης») για στελέχη της ΕΛΠΕ σε γνωστικά αντικείμενα ενδιαφέροντος, τα οποία διδάσκουν οι καθηγητές του ΜΒΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης