Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το deal της Rosneft με την QIA και την Glencore δεν επηρέασε το ρούβλι

Το deal της Rosneft με την QIA και την Glencore δεν επηρέασε το ρούβλι
Η συμφωνία είχε προκαλέσει ανησυχίες ότι η πράξη θα μπορούσε να ενισχύσει τη μεταβλητότητα του ρούβλι
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας και η κεντρική τράπεζα κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις στην αγορά από την ιδιωτικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, η οποία απαιτεί μετατροπή των ξένων νομισμάτων σε ρούβλια, δήλωσε την Παρασκευή 23/12/2016 ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.
Η Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα πούλησε το 19,5% των μετοχών Rosneft στο Qatar Investment Authority (QIA) και την Glencore.
Η συμφωνία είχε προκαλέσει ανησυχίες ότι η πράξη θα μπορούσε να ενισχύσει τη μεταβλητότητα του ρούβλι. «Το υπουργείο και η κεντρική τράπεζα είχαν έργο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από την αλλαγή ξένου νομίσματος στη χώρα. Συναντήσαμε την πρόκληση», δήλωσε ο Siluanov.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο ρωσικός κρατικός προϋπολογισμός είχε λάβει ένα ποσό από την QIA και Glencore για την κατάσταση των μετοχών της Rosneft.
Οι αξιωματούχοι  δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το πώς οι επιχειρήσεις του εξωτερικού αγόρασαν το μερίδιο στην Rosneft και πώς μεταφέρθηκαν τα έσοδα από τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, Siluanov είπε επίσης ότι το υπουργείο του σχεδιάζει να εκδώσει  για  πρώτη φορά κρατικά ομόλογα για τα νοικοκυριά το επόμενο έτος.
Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στην πώληση έως και 30 δισεκατομμύρια ρούβλια ( 489,600,000 δολάρια) αξίας ομολόγων, γνωστό ως "OFZ for people" κατά το πρώτο τρίμηνο.
Σχολιάζοντας σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές, ο Siluanov δήλωσε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 1,5% το επόμενο έτος, το οποίο είναι περισσότερο από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως. Φέτος η οικονομία κινείται με περίπου 0,6%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης