Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φάμελλος: Αναγκαία η επιτάχυνση της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων

Φάμελλος: Αναγκαία η επιτάχυνση της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων

Για να υπάρξει υγιή επιχειρηματικότητα η πολιτεία θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους επεσήμανε ο Αν. ΥΠΕΝ

Την εκτίμηση ότι η αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων θα δημιουργήσει μια οικονομία με βιώσιμη ανάπτυξη που ενισχύσει την ελληνική οικονομία τόνισε σε ομιλία του ο Σ. Φάμελλος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος στο «8th International Forum Mineral Resources in Greece».
Παράλληλα τόνισε πως η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή χρειάζεται υλοποίηση ενώ ανέφερε πως βάσει των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ προβλέπει ότι μέχρι το 2050 θα πρέπει να υπάρξει μείωση των εκπομπών αερίων 80%-95% από την ηλεκτροπαραγωγή.
Αυτό θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στις οποίες οι εταιρίες θα πρέπει να εναρμονιστούν.
Παράλληλα ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε πως για να υπάρξει υγιή επιχειρηματικότητα η πολιτεία θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους και να επιταχύνει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων.
Τέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας αλλά και προϊόντων με οικολογικό σχεδιασμό που θα είναι πιο εύκολα ανακυκλώσιμα με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους αλλά και της διαχείριση των πόρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης