Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πρόσθετες εγγυήσεις μετοχές Attica πήραν οι τράπεζες από τη Folli Follie - Τι είπε ο Κουτσολιούτσος και η παρέμβαση Fosun

tags :
Πρόσθετες εγγυήσεις μετοχές Attica πήραν οι τράπεζες από τη Folli Follie - Τι είπε ο Κουτσολιούτσος και η παρέμβαση Fosun

Ο βασικός μέτοχος της Folli Follie υποστήριξε ότι ο όμιλος θα ξεπεράσει το σκόπελο

Πρόσθετες εγγυήσεις έλαβαν οι τράπεζες από τη Folli Follie, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στον όμιλο, ο οποίος έχει βρεθεί στο αρνητικό επίκεντρο το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα, οι τράπεζες έλαβαν ως πρόσθετη εξασφάλιση τις μετοχές του πολυκαταστήματος Attica.
Ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος Κουτσολιούτσος, ανέφερε στους τραπεζίτες ότι πρόκειται για σκευωρία και όχι η εταιρεία Folli Follie θα ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο.
Τόνισε, δε, ότι δίδονται στοιχεία στον ορκωτό λογιστή ΕΥ και θα αποδειχθεί ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη, παρά το σοκ που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με το www.bankingnews.gr στις 29 Μαΐου 2018:

Κρίσιμες συναντήσεις με τράπεζες στις 31 Μαΐου θα έχει η διοίκηση της Folli Follie.
Με βάση τραπεζικές πηγές η εταιρία έχει ενημερώσει τις τράπεζες ότι θα τους δώσει πρόσθετες εξασφαλίσεις στα δάνεια ώστε να είναι διασφαλισμένες.
Να σημειωθεί ότι τα δάνεια είναι ενήμερα.
Οι θεσμικές πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν χορηγήσει από 20-24 εκατ δάνεια η κάθε μια συνολικά περίπου 88 εκατ.
Όμως οι ίδιες οι τράπεζες δίνουν διαφορετικά στοιχεία η Eurobank 26 εκατ η Alpha bank 5 εκατ και συνολικά κάτω από 49 εκατ ευρώ και οι 4 τράπεζες.
Τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο bankingnews αναφέρουν ότι εσχάτως βλέπουν διάθεση από την διοίκηση της Folli Follie για συνεργασία.
Οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να διασφαλίσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει καθώς υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που αξίζουν και πάνω από 200 εκατ ευρώ.
Πάντως οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν λίγο πιο αισιόδοξοι…σαν να φαίνεται κάποιο ισχνό φως στον θολό ορίζοντα της Folli Follie.

Παρέμβαση Fosun για τη Folli Follie στο BN – «Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της μειοψηφίας»

Νέα παρέμβαση πραγματοποιεί ο κινεζικός όμιλος Fosun στην υπόθεση της Follie Follie αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να στείλει την υπόθεση στην δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κύκλων που βρίσκονται κοντά στην Fosun και μίλησαν στο bankingnews.gr ο κινεζικός όμιλος «ζητάει από τις δικαστικές και εποπτικές αρχές την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας όπως η Fosun.
Η κινεζική εταιρία μέσω του μη εκτελεστικού εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο έχει ζητήσει ενημέρωση βάσει και των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης»
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή ο κινεζικός όμιλος Fosun με ποσοστό 16,3% στην Folli Follie παρ΄ ότι είχε εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο είχε επαναπαυθεί στις αναφορές της διοίκησης ότι ο όμιλος εξελίσσεται και αναπτύσσεται ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζονταν στις κατά καιρούς συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου δεν απείχαν από τα δημοσιευμένα στοιχεία.
Η Fosun σε ερώτηση που ετέθη εάν γνωρίζει πόσα είναι τα διαθέσιμα της Folli Follie και εάν έχει εικόνα τις συμβαίνει στις δραστηριότητες στην Κίνα ανεπισήμως απάντησε ότι "η Fosun δεν γνωρίζει ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie ενώ επίσης δεν έχει εικόνα για την οικονομική πορεία των δραστηριοτήτων στην Κίνα".
Σε ερώτηση εάν έχουν βάση τα σενάρια ότι η Fosun σχεδιάζει να αποκτήσει την Folli Follie με κάποιο επενδυτικό σχήμα...η απάντηση ήταν ότι δεν σχολιάζουμε.
Η παρέμβαση της Fosun είναι ιδιαίτερης και κρίσιμης σημασίας πάντως γιατί είναι προφανές ως μέτοχος μειοψηφίας ανακινεί ένα θέμα που αφορά χιλιάδες μικρομετόχους.
Να σημειωθεί ότι η Fosun με 17,3% και η Fidelity με 8,3% αλλά και χιλιάδες μικρομέτοχοι έχουν εγκλωβιστεί καθώς η μετοχή της Folli Follie έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης.
Βέβαια στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι βασικοί μέτοχοι η οικογένεια Κουτσολούτσιου.
Πηγές προσκείμενες στην εταιρία Folli Follie πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος, υποψία ή ένδειξη ότι οι μέτοχοι έχουν βάλει χέρι στο ταμείο της εταιρίας.
Έχουν γίνει πολλά λάθη, υπάρχουν προβλήματα, απέκρυψαν στοιχεία παραβιάζοντας τον νόμο αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι έγινε κάποια κακουργηματική πράξη.
Η Folli Follie θα πρέπει να δώσει πολύ σοβαρές εξηγήσεις στην δικαιοσύνη για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και ειδικά τις δραστηριότητες της στην Κίνα.

Στην Αθήνα η διοικητική ομάδα της Fosun – Θέλουν την Εθνική Ασφαλιστική ως ορμητήριο

Στην Αθήνα βρίσκονται βασικά στελέχη της διοίκησης της Κινεζικής εταιρίας Fosun με βάση πληροφορίες θέλοντας να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Ασφαλιστική.
Με βάση πηγές προσκείμενες στον κινεζικό όμιλο, το ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική είναι πολύ μεγάλο και στις 6 Ιουνίου θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά.
Μάλιστα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Εθνική Ασφαλιστική ως ορμητήριο για ευρύτερα σχέδια που έχουν στην ελληνική οικονομία όπως στον κλάδο Υγείας αλλά και σε άλλες επενδύσεις.
Η Fosun βλέπει πολύ σοβαρά την Εθνική Ασφαλιστική και θα ήταν θετική εξέλιξη τελικώς να περάσει στα χέρια του κινεζικού ομίλου.
Ωστόσο πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ΤτΕ που λόγω Πορτογαλίας επικρατεί προβληματισμός.
Να σημειωθεί ότι ο έτερος κινέζος διεκδικητής της Εθνικής Ασφαλιστικής η Gongbao δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρει εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης