Παρέμβαση Fosun για την Folli Follie στο BN – «Να διασφαλιστούν άμεσα τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας»

Παρέμβαση Fosun για την Folli Follie στο BN – «Να διασφαλιστούν άμεσα τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας»

Η παρέμβαση της Fosun είναι ιδιαίτερης και κρίσιμης σημασίας πάντως γιατί είναι προφανές ως μέτοχος μειοψηφίας ανακινεί ένα θέμα που αφορά χιλιάδες μικρομετόχους

Νέα παρέμβαση πραγματοποιεί ο κινεζικός όμιλος Fosun στην υπόθεση της Follie Follie αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να στείλει την υπόθεση στην δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κύκλων που βρίσκονται κοντά στην Fosun και μίλησαν στο bankingnews.gr ο κινεζικός όμιλος «ζητάει από τις δικαστικές και εποπτικές αρχές την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας όπως η Fosun.
Η κινεζική εταιρία μέσω του μη εκτελεστικού εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο έχει ζητήσει ενημέρωση βάσει και των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης»
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή ο κινεζικός όμιλος Fosun με ποσοστό 16,3% στην Folli Follie παρ΄ ότι είχε εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο είχε επαναπαυθεί στις αναφορές της διοίκησης ότι ο όμιλος εξελίσσεται και αναπτύσσεται ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζονταν στις κατά καιρούς συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου δεν απείχαν από τα δημοσιευμένα στοιχεία.
Η Fosun σε ερώτηση που ετέθη εάν γνωρίζει πόσα είναι τα διαθέσιμα της Folli Follie και εάν έχει εικόνα τις συμβαίνει στις δραστηριότητες στην Κίνα ανεπισήμως απάντησε ότι "η Fosun δεν γνωρίζει ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie ενώ επίσης δεν έχει εικόνα για την οικονομική πορεία των δραστηριοτήτων στην Κίνα".
Σε ερώτηση εάν έχουν βάση τα σενάρια ότι η Fosun σχεδιάζει να αποκτήσει την Folli Follie με κάποιο επενδυτικό σχήμα...η απάντηση ήταν ότι δεν σχολιάζουμε.
Η παρέμβαση της Fosun είναι ιδιαίτερης και κρίσιμης σημασίας πάντως γιατί είναι προφανές ως μέτοχος μειοψηφίας ανακινεί ένα θέμα που αφορά χιλιάδες μικρομετόχους.
Να σημειωθεί ότι η Fosun με 17,3% και η Fidelity με 8,3% αλλά και χιλιάδες μικρομέτοχοι έχουν εγκλωβιστεί καθώς η μετοχή της Folli Follie έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης.
Βέβαια στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι βασικοί μέτοχοι η οικογένεια Κουτσολούτσιου.
Πηγές προσκείμενες στην εταιρία Folli Follie πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος, υποψία ή ένδειξη ότι οι μέτοχοι έχουν βάλει χέρι στο ταμείο της εταιρίας.
Έχουν γίνει πολλά λάθη, υπάρχουν προβλήματα, απέκρυψαν στοιχεία παραβιάζοντας τον νόμο αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι έγινε κάποια κακουργηματική πράξη.
Η Folli Follie θα πρέπει να δώσει πολύ σοβαρές εξηγήσεις στην δικαιοσύνη για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και ειδικά τις δραστηριότητες της στην Κίνα.

Πηγή: Bankingnews.gr

www.worldenergynews,gr


panagiotis