Επιχειρήσεις

Πιθανός ο διαμελισμός της Folli Follie – Χρεοκοπία με 147% δείχνουν τα ομόλογα

Πιθανός ο διαμελισμός της Folli Follie – Χρεοκοπία με 147% δείχνουν τα ομόλογα

Πιθανός θεωρείται ο διαμελισμός της Folli Follie ή FF Group εφόσον ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της εταιρίας και διαπιστωθούν οι εικαζόμενες παραβάσεις, παρατυπίες ή παρανομίες.
Με βάση παράγοντα που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews τόνισε τα εξής
«Η εταιρία Folli Follie ήδη ελέγχεται από εταιρία ορκωτό ελεγκτή και αναμένεται προσεχώς να ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα πρώτα ευρήματα.
Ο έλεγχος θα πάρει καιρό για να ολοκληρωθεί.
Εάν οι φήμες περί ταμειακών διαθεσίμων όχι 446 εκατ αλλά κάτω από 150 εκαυ ή κατά άλλους κάτω από 100 εκατ θα σηματοδοτήσει και την αρχή του τέλους για την εταιρία.
Η Fosun με 16,4% θα έχει κάθε λόγο να ελέγξει την εταιρία ειδικά τις δραστηριότητες στην Κίνα ώστε να αντισταθμίσει τις μετοχικές ζημίες που έχει υποστεί.
Το Fidelity με 8% θα αναμένει το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μετά θα αναλάβει δράση.
Οι ομολογιούχοι επίσης θα αναλάβουν δράση όχι σε αυτή την φάση αλλά όταν θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Η γενική πάντως αίσθηση είναι ότι τράπεζες που έχουν δανείσει την εταιρία με ποσά περί τα 115 εκατ σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ήδη διερευνούν τι θα συμβεί εάν σταματήσουν να είναι εξυπηρετούμενα τα δάνεια.
Έως σήμερα τα δάνεια εξυπηρετούνται, ωστόσο επειδή έχει επιδεινωθεί το πιστωτικό προφίλ της Folli Follie θα ζητήσουν πρόσθετες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.
Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που έχουν αξία πάνω από 200 εκατ όπως το Attica ή άλλες δραστηριότητες»

Οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων της Folli Follie δείχνουν χρεοκοπία

Τα εταιρικά ομόλογα τις Folli Follie εμφανίζουν αποδόσεις Βενεζουέλας στο 147% κοινώς οι κάτοχοι των ομολόγων βλέπουν χρεοκοπία και αδυναμία αποπληρωμής.
Το ομόλογο λήξης 2019 εμφανίζει τιμή αγοράς και πώλησης 38,11 μονάδες βάσης με 46,86 μονάδες βάσης που δίνουν απόδοση 147,3%.
Το άλλο ομόλογο σε ελβετικό φράγκο εμφανίζει τιμή 39,30 μονάδες βάσης με 41,20 μονάδες βάσης και απόδοση 37,40% με 35,40%.
Οι αποδόσεις των ομολόγων της Folli Follie δείχνουν χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης