Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση για τον ορισμό του Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Τελευταίου Καταφυγίου

tags :
ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση για τον ορισμό του Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Τελευταίου Καταφυγίου
Ο  Φορέας αναλαμβάνει την εκπροσώπηση των κατόχων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ οι οποίοι θα έχουν συνάψει Σ.Ε.Δ.Π. και δεν θα εκπροσωπούνται για οποιονδήποτε λόγο από άλλους Φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης.
Με το νέο μηχανισμό στήριξης των μονάδων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, όπως θεσπίστηκε με το ν. 4414/2016, η Ελληνική πολιτεία στοχεύει στη σταδιακή ενσωμάτωση και συμμετοχή των νέων μονάδων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 5 του Ν.4414/2016 γνωμοδοτεί  προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον ορισμό του Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης Τελευταίου Καταφυγίου (Φο.Σ.Ε.Τε.Κ).
Ο εν λόγω Φορέας αναλαμβάνει την εκπροσώπηση των κατόχων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ οι οποίοι θα έχουν συνάψει Σ.Ε.Δ.Π. και δεν θα εκπροσωπούνται για οποιονδήποτε λόγο από άλλους Φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης.
Η ΡΑΕ λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του Λειτουργού της Αγοράς Ενέργειας και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, όπως αυτές αποτυπώθηκαν με τα υπ΄αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-233281/089.03.2018 και Ι-232530/21.02.2018 έγγραφα, αντίστοιχα, καθώς και το γεγονός ότι για το εν λόγω θέμα έλαβε χώρα Δημόσια Διαβούλευση στις 05.12.2016, θέτει συμπληρωματικά σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο Γνώμης που έχει προετοιμαστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4414/2018.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση res_fosetek@rae.gr, ή εγγράφως, μέχρι και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ.
Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης