Επιχειρήσεις

Βουλή: Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη

Βουλή: Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη
Με το νομοσχέδιο κατατέθηκαν συνολικά 36 τροπολογίες αρμοδιότητας πολλών υπουργείων, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης
Υπερψηφίσθηκε κατά πλειοψηφίααπό την Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Με το νομοσχέδιο κατατέθηκαν συνολικά 36 τροπολογίες, 18 υπουργικές και 20 βουλευτικές αρμοδιότητας πολλών άλλων υπουργείων, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης τις χαρακτήρισε αναγκαίες, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες αφορούν θέματα που έχουν συμφωνηθεί κατά την διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές που υποβαθμίζουν πλήρως την κοινοβουλευτική διαδικασία πετώντας στον αέρα τις τροπολογίες, ενώ ο εισηγητής του κόμματος, Γιάννης Μανιάτης μίλησε για «μαύρη μέρα στη Βουλή».
Από την ΝΔ, τόσο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως εισηγητής του κόμματος, όσο και ο Μάκης Βορίδης, υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η εικόνα που εμφανίζει η Βουλή είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταδίκασαν την πρακτική, την οποία, όπως υποστήριξαν, εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ το Ποτάμι είχε αποχωρήσει από την συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης