Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επίσκεψη του CEO της ENI στον σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου του Λαγκαδά

tags :
Επίσκεψη του CEO της ENI στον σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου του Λαγκαδά
Ο Alberto Chiarini υπογράμμισε τη δέσμευση της ENI gas e luce S.p.A., η οποία ασκεί τη διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, να συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της δεύτερης, με στόχο την περαιτέρω επέκταση του δικτύου
Την ικανοποίησή του για την υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της άδειας της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), όπου το 57% του πληθυσμού χρησιμοποιεί πλέον το συγκεκριμένο καύσιμο, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ENI gas e luce S.p.A., Alberto Chiarini, κατά την επίσκεψή του στον Λαγκαδά.
Ο ίδιος υπογράμμισε τη δέσμευση της ENI gas e luce S.p.A., η οποία ασκεί τη διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, να συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της δεύτερης, με στόχο την περαιτέρω επέκταση του δικτύου, καλύπτοντας τα αιτήματα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.
Κατά την επίσκεψή του στον πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της εταιρείας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος δύναται άμεσα να τροφοδοτήσει την περιοχή με φυσικό αέριο, ο κ. Chiarini, επισήμανε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει ήδη ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες των εγκαταστάσεων σταθμών αποσυμπίεσης σε δύο δήμους, Λαγκαδά και Τυρνάβου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης 2018-2022, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντός του 2018 πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση επιπλέον έξι σταθμών αποσυμπίεσης για τη σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και είναι έτοιμη με την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου να προχωρήσει στην τροφοδότηση τους με φυσικό αέριο.  
Ο Chiarini, που συνοδευόταν μεταξύ άλλων από τον διευθυντής Νομικών και Ρυθμιστικών θεμάτων της ENI gas e luce S.p.A., Pietro Galizzi, συνομίλησε με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοφάνη Παπά.
Oγενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφερε ότι, οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου πραγματοποιούνται με τεχνικό-οικονομικά κριτήρια, γεγονός που εξασφαλίζει την απόδοση τους,  προσδίδοντας όφελος στον τελικό καταναλωτή και διασφαλίζοντας τη διατήρηση της τιμής όσον αφορά τα τιμολόγια διανομής στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά επεσήμανε ότι η τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από ένα οικονομικότερο και οικολογικότερο καύσιμο.
Ο κ. Παππάς τόνισε την υψηλή ικανοποίηση και την αποδοχή των καταναλωτών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση των έργων κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η επόμενη συνάντηση προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα στον δήμο Λαγκαδά με σκοπό την τροφοδότηση του δικτύου, καθώς υπάρχουν ήδη περισσότερες από 1.000 αιτήσεις που πρόκειται να ενεργοποιηθούν εντός της χειμερινής περιόδου ούτως ώστε οι καταναλωτές να επωφεληθούν από την χρήση του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης