Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιράν: Η Total αποχωρεί από project 2 δισ. δολ. λόγω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

tags :
Ιράν: Η Total αποχωρεί από project 2 δισ. δολ. λόγω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει την ανάπτυξη του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars στο Ιράν
Η γαλλική εταιρία Total ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/5/2018  ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από το ενεργειακό έργο South Pars 11 (SP11) του Ιράν, μετά την απόφαση  του αμερικανικού προέδρου Donald Trump να αποσυρθεί από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
Η απόφαση του Trump να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν κινδυνεύει να εκθέσει τις ευρωπαϊκές χώρες που από τότε έχουν επενδύσει στο Ιράν σε ανανεωμένες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, μετά την εκπνοή των προθεσμιών "διακοπής" τριών έως έξι μηνών.
Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει την ανάπτυξη του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars στο Ιράν, ένα project η αξία του οποίου υπολογίζεται στα δύο δισ. δολάρια.
«Οφείλουμε να διακόψουμε όλες τις δραστηριότητες που συνδέοντια με το συγκεκριμένο project πριν από τις 4 Νοεμβρίου 2017, εκτός εάν οι αμερικανικές αρχές προσφέρουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις, οι οποίες θα μας προστατεύουν από τις κυρώσεις.
Μέχρι στιγμής έχουμε δαπανήσει για το συγκεκριμένο project το ποσό των 40 εκατ. ευρώ (περί των 47 εκατ. δολαρίων)», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία μεταξύ Total και Ιράν υπογράφηκε στα τέλη του 2016, με την Total να έχει αναλάβει το 50,1% του South Pars, ενώ συνεργάτες της ήταν η κινεζική κρατική εταιρεία CNPC και η ιρανική Petropars.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης