Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι καταναλωτές δεν… φεύγουν από τη ΔΕΗ

Οι καταναλωτές  δεν… φεύγουν  από τη ΔΕΗ
Στέλεχος  ιδιωτικής εταιρείας  ενέργειας μιλώντας στο worldenergynews.gr αναγνωρίζει,  ότι η «απαγκίστρωση» των καταναλωτών  από τη ΔΕΗ  δεν είναι εύκολη υπόθεση
Προβληματισμό προκαλεί  στα επιτελεία των ιδιωτών προμηθευτών ηλεκτρικής  ενέργειας τα στοιχεία ενίσχυσης των μεριδίων αγοράς της ΔΕΗ το μήνα Νοέμβριο. Ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ  είπε στο worldenergynews ότι  η αγορά  έχει  μια δυναμική η οποία δεν ρυθμίζεται με νόμους και με διοικητικές αποφάσεις.
Πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες ανταγωνιστές μας θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι παίζουν  με σημαδεμένη «τράπουλα», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα εγκαταλείψει  εύκολα τη ΔΕΗ, ενώ στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μείωσης του μεριδίου της αγοράς δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν.
Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι η έκπτωση του 15% στα τιμολόγια ρεύματος για τους  καλοπληρωτές ήταν μία σημαντική πρωτοβουλία της διοίκησης  της ΔΕΗ, που αποδίδει.
Ωστόσο το ισχυρό «χαρτί» της ΔΕΗ είναι ο χρόνος διακοπής ρεύματος, όπως  και η αποπληρωμή των οφειλών σε 36 δόσεις  όπως έχει αναδείξει σε ρεπορτάζ το worldenergynews.
Πάντως, η ενίσχυση του μεριδίου  αγοράς της ΔΕΗ  μπορεί να οφείλετε και στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος  των ιδιωτών προμηθευτών ενέργειας.
Η ΔΕΗ  ενίσχυσε το Νοέμβριο το μερίδιό της στην προμήθεια ηλεκτρισμού  φθάνοντας στο 88,66% από 87,99% τον Οκτώβριο, με τα ποσοστά της στη χαμηλή και μέση τάση (+0,25%)  να σημειώνουν άνοδο, ενώ το αντίστοιχο στην υψηλή τάση  σημείωσε πτώση (-0,63%).
Στέλεχος  ιδιωτικής εταιρείας  ενέργειας  αναγνωρίζει,  ότι η «απαγκίστρωση» των καταναλωτών  από τη ΔΕΗ  δεν είναι εύκολη υπόθεση και πρόσθεσε, ότι τα «βόλια» των ιδιωτών  δεν είναι ανεξάντλητα,  υπονοώντας ότι η δημιουργία ελκυστικών πακέτων  προσέλκυσης  πελατείας έχουν φθάσει  στα όρια τους.

Ν.Θ.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης