Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προσδοκία για τζίρο 2,5 δις. ευρώ το 2018 από την Coral – Θα επιδιώξει αύξηση στο 27% του μεριδίου αγοράς της

Προσδοκία για τζίρο 2,5 δις. ευρώ το 2018 από την Coral – Θα επιδιώξει αύξηση στο 27% του μεριδίου αγοράς της
Η εταιρία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 34,5 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία οκτώ νέων πρατηρίων καυσίμων Shell
Αρκετά ψηλά βάζει τον πήχη η διοίκηση της Coral σε ότι αφορά στις επιδόσεις της εταιρίας στην εγχώρια αγορά, διεκδικώντας μέσω των πρατηρίων καυσίμων Shell μερίδιο αγοράς της τάξεως του 27% από 23% σήμερα.  
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του μητρικού ομίλου Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης με την ευκαιρία ειδικής εκδήλωσης εισαγωγής των ομολογιών της Coral στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ευχαρίστησε τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην εταιρεία, ενώ ευχήθηκε η Coral να ακολουθήσει την πορεία της Motor Oil που εισήλθε στο ΧΑ το 2001.
Ο γενικός διευθυντής της Coral Γιώργος Χατζόπουλος σημείωσε πως η εταιρία  προετοιμάζεται για την εποχή της ηλεκτροκίνησης με τα πρατήρια της Shell να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον οδηγό και όχι στο αυτοκίνητο όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Σκοπός της Coral είναι να αυξήσει το τζίρο της κατά τη διάρκεια του 2018 στα  2,5 δις. ευρώ χάρη και στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, όπως επισήμανε ο κ.  Γιώργος Χατζόπουλος.
Να σημειωθεί ότι τζίρος της εταιρίας διαμορφώθηκε πέρυσι στο 1,9 δις. ευρώ από 1,62 δις. ευρώ που ήταν το 2015, σημειώνοντας άνοδο 19,7%.
Το μερίδιο αγοράς των πρατηρίων της Shell ανέρχεται στο 23% όταν το δίκτυό της αντιστοιχεί στο 15% του συνόλου της αγοράς.
Μάλιστα ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι τα πρατήρια τους εμφανίζουν αυξημένο τζίρο κατά 50% σε σχέση με το μέσο πρατήριο της αγοράς.
Ο συνολικός αριθμός των πρατηρίων Shell αγγίζει σήμερα τα 730, εκ των οποίων τα 308 είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα 430 συνεργαζόμενα.

Επενδυτικό πρόγραμμα 34,5 εκατ. ευρώ

Για το 2018 η διοίκηση της εταιρίας σχεδιάζει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 34,5 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία οκτώ νέων πρατηρίων, από τα οποία τα τέσσερα θα γίνουν κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, δύο στην Κρήτη και δύο στην Αττική. Παράλληλα, η εταιρεία στην παρούσα φάση κατασκευάζει νέα πρατήρια στη Σερβία, ενώ έχει παρουσία στη Κύπρο όπου διαθέτει 31 πρατήρια.
Ειδικά στην Κύπρο διαθέτει μερίδιο αγοράς 15%, το οποίο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα στο 18%.
Σημειώνεται δε πως η Coral έχει το δικαίωμα να επεκταθεί με το σήμα της Shell τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αλβανία.
Σε ημερήσια βάση τα πρατήρια της εταιρίας πραγματοποιούν 220.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές και η πελατειακή τους βάση ξεπερνά τους 830.000 καταναλωτές.
Η εταιρία εισέρχεται στη νέα ενεργειακή εποχή, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της άδεια πώλησης φυσικού αερίου.
Μέχρι σήμερα έχει δύο ισχυρούς πελάτες όσον αφορά στο φυσικό αέριο, ενώ ετοιμάζεται να κάνει άνοιγμα στη λιανική αγορά.
Η Coral διαθέτει ίδια κεφάλαια 118 εκατ. ευρώ, ενώ το μικτό κέρδος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 165 εκατ. ευρώ το 2017, τα λειτουργικά κέρδη στα 44 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός της σε 147 εκατ. ευρώ.       

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης