Επιχειρήσεις

Η Sinosteel θα επενδύσει 1 δισ. δολ στη Ζιμπάμπουε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η Sinosteel θα επενδύσει  1 δισ. δολ στη Ζιμπάμπουε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Η κινεζική επιχείρηση θα  κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θα αυξήσει την παραγωγή σιδηροχρωμίου
 Η Sinosteel Corporation της Κίνας συμφώνησε να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Ζιμπάμπουε για να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να αυξήσει την παραγωγή σιδηροχρωμίου, δήλωσε τη Δευτέρα 14/5/2018 ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Emmerson Mnangagwa.
Ο πρόεδρος της Sinosteel, Andong Liu, δήλωσε ότι η κινεζική επιχείρηση σχεδιάζει να κατασκευάσει τρεις πρόσθετους κλιβάνους στην Zimasco, η οποία θα αυξήσει την παραγωγή σιδηροχρωμίου κατά 120.000 τόνους τα επόμενα πέντε χρόνια σε 300.000 τόνους ετησίως.
Ο Andong δήλωσε ότι «βλέπει» την παραγωγή σιδηρόχρωμου από τη Zimasco σε 500.000 τόνους ετησίως σε δέκα χρόνια.
Η Sinosteel σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με μεθανόλη 400 μεγαβάτ, στη δυτική Ζιμπάμπουε, πρόσθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας σε συνέντευξη τύπου με τον Mnangagwa.
"Θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τη διαδικασία μας για να διευκολύνουμε τις εισροές επενδύσεων ", ανέφερε ο Mnangagwa μετά την υπογραφή της επενδυτικής συμφωνίας.
Ο Mnangagwa, ο οποίος ήρθε στην εξουσία τον Νοέμβριο μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που έληξε την 37χρονη κυριαρχία του Ρόμπερτ Mugabe, υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει την οικονομία ανοίγοντάς την σε ξένους επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης