Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζαννετάκης και Χατζόπουλος στην πρεμιέρα της Coral στο ΧΑΑ

Τζαννετάκης και Χατζόπουλος στην πρεμιέρα της Coral στο ΧΑΑ
Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της MOTOR OIL κ. Πέτρος Τζαννετάκης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εταιρική παρουσίαση της Coral από τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Χατζόπουλο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την εταιρεία Coral, στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου. Συνολικά διατέθηκαν 90.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ, με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους 90.000.000 εκ. ευρώ με επιτόκιο 3,00%.
Πρόκειται για το δέκατο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο που εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις εταιρείες αυτές να αντλούν σημαντικά κεφάλαια με επιτόκια τα οποία κυμάνθηκαν μεταξύ 3,10 και 5,5%.
Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της MOTOR OIL κ. Πέτρος Τζαννετάκης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εταιρική παρουσίαση της Coral από τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Χατζόπουλο.
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υποδεχόμενος τη Διοίκηση της εταιρείας και τους καλεσμένους της εκδήλωσης επεσήμανε ότι: «Από τον Ιούλιο του 2016 έως σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά δέκα εταιρικά ομόλογα συνολικού ύψους 876,5 εκ. ευρώ. Το γεγονός ότι πλέον έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα εκδόσεων από εταιρείες διαφορετικών κλάδων και δραστηριοτήτων αλλά και ποικιλία στα μεγέθη των εκδοθέντων τίτλων εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά εταιρικών ομολόγων αποτελεί ένα αξιοποιήσιμο κανάλι παροχής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.
Το γεγονός δε ότι η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από τους επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά υπερκάλυψε κατά 3,8 φορές την αξία των προσφερόμενων τίτλων δείχνει ότι υπάρχει και ρευστότητα και δυναμική σε αυτή την αγορά όταν εταιρείες και ανάδοχοι συνεργάζονται και παρουσιάζουν ελκυστικές προτάσεις». 





Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της συνεδρίασης ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της MOTOR OIL κ. Πέτρος Τζαννετάκης αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο έργο έκδοσης του ομολόγου δήλωσε: «Η επιτυχημένη έκδοση των ομολογιών της CORAL A.E. επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού στον Όμιλο ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ο οποίος ξεκίνησε το δικό του οδοιπορικό στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2001. Η εισαγωγή και διαπραγμάτευση των ομολογιών της CORAL στην αγορά του Χρηματιστηρίου ενισχύει την ήδη υψηλή αναγνωρισιμότητα της Εταιρίας και σηματοδοτεί την εδραίωση των πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης με τρόπο που διασφαλίζεται διαχρονικά. Ουσιαστικά, η λειτουργία της μεγαλύτερης θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ αντικειμενικοποιείται μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης, για την εισαγωγή του εταιρικού ομολόγου δήλωσε: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χαιρετίζει την έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Coral στην πλατφόρμα Εταιρικών Ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η ενσωμάτωση ενός ακόμη ομολόγου 90 εκατ. Ευρώ στην νεότευκτη αγορά δείχνει ότι οι υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα μας έχουν αγκαλιάσει το νέο θεσμό, που ουσιαστικά αποτελεί εναλλακτική πηγή άντλησης κεφαλαίων στον τραπεζικό δανεισμό.
Με την αποδοχή ενός επιτοκίου της τάξεως του 3% οι επενδυτές εκφράζουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρία και συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της μέσω της μείωσης του χρηματοοικονομικού της κόστους. Μαζί με την Coral αναμένουμε και άλλες εκδόσεις κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση κεφαλαίων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης