Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H ανάδειξη των νέων start ups στο επίκεντρο του GreenTech Challenge - Oι νικητές

H ανάδειξη των νέων start ups στο επίκεντρο του GreenTech Challenge - Oι νικητές
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των καινοτομικών ιδεών στην τεχνολογία
Οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτόμων Ιδεών που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Οικονομικής και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το τριήμερο 04-06 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Π. ο διαγωνισμός GreenTech Challenge by ESU NTUA με την παρουσία τόσο εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της  χώρας  σε θέσεις κριτών και με την πολύτιμη βοήθεια μεντόρων τόσο από τον ακαδημαϊκό  τομέα, όσο και από το χώρο των επιχειρήσεων και το startup οικοσύστημα.
Είκοσι δύο ομάδες δούλεψαν πάνω στις ιδέες  τους με την καθοδήγηση των μεντόρων τους  κατά τη διάρκεια των workshops που εξελίσσονταν σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
Αν και η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο διαγωνισμός συγκέντρωσε ρεκόρ συμμετοχών από ερευνητικές ομάδες από τα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και από startup εταιρίες που έχουν αναδειχθεί στο οικοσύστημα. Ο κος Αραβώσης, αν. Καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος Ο.Ε. του GreenTech Challenge σήμανε την έναρξη του τριημέρου με την ομιλία του και διατύπωσε τους στόχους και το όραμα της πρωτοβουλίας αυτής.
Ο Χρήστος Νικολούδης υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ και ιδρυτής της spin off του ΕΜΠ Mantis Business Innovation ανέλυσε το πρόγραμμα και τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα παρουσίασε μεθόδους χρηματοοικονομικής ανάλυσης και αξιολόγησης των καινοτόμων ιδεών.
Mέσα από τα workshops για το Business Model Canvas και το Value Proposition Canvas (Δημήτρης Γερογιάννης-Chainproof.ai), για συμβουλές παρουσίασης των ιδεών (Αθηνά Ντόβα-Owiwi), και την επιστήμη του Marketing (Ηλίας Βαρθολομαίος- Owiwi) οι ιδέες των ομάδων υποστηρίχθηκαν ώστε να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εξελιχθούν από καινοτόμες ιδέες σε ώριμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Η τελική φάση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06-05-2018 με δώδεκα ομάδες να προκρίνονται και να καλούνται να παρουσιάσουν την ιδέα τους καθώς και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της επταμελούς κριτικής επιτροπής.
Από αυτούς η νικήτρια ομάδα Blakbear που μίλησε για την εύκολη, φθηνή και αξιόπιστη καταγραφή και παροχή δεδομένων που αφορούν την ατμοσφαιρική ρύπανση σε παγκόσμια κλίμακα με χρήση αισθητήρα σε μορφή αυτοκόλλητου κέρδισε σημαντική υποστήριξη για την εξέλιξη του σχεδίου της μαζί με την πρόκριση στην τελική φάση αξιολόγησης στο RG Challenge στο Λονδίνο.
Το δεύτερο έπαθλο καθώς και την εξασφάλιση θέσης σε θερμοκοιτίδα απέσπασε η ομάδα Dogs’ Voice που στηρίζει  φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες ενώ σχεδιάζει και εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με το τρίτο βραβείο να κερδίζεται από την ομάδα PARITY που δημιουργεί μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα που επιτρέπει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο της πράσινης ενέργειας ολοκληρώθηκε η βράβευση.
Στη λήξη της διοργάνωσης ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας ανέδειξε τη συμβολή του ΕΜΠ στην ανάπτυξη καινοτομίας που ενισχύει την κοινωνική ευμάρεια και βοηθάει το περιβαλλοντική ανάπτυξη της χώρας, δείχνοντας την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στο νέο εγχείρημα  GreenTech Challenge by ESU NTUA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης