Επιχειρήσεις

Συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στην 4η Επιστημονική Ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών

Συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στην 4η Επιστημονική Ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών
H Κα Μιχελάκη αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του θεσμού σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία σηματοδοτεί την ανάγκη ύπαρξης ρυθμίσεων στις αγορές
Στην 4η Επιστημονική Ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών (ΟΕΑΑ) με θέμα «Ανεξάρτητες Αρχές: Η εξέλιξη του Θεσμού στην Ελληνική Πραγματικότητα» συμμετείχε την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, η Διευθύντρια Δραστηριοτήτων Νομικών Υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ, Κα Σοφία Μιχελάκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.), με στόχο να παράσχει ένα ανοικτό βήμα γόνιμου διαλόγου σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, τις προκλήσεις και τις προοπτικές των Ανεξαρτήτων Αρχών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι συνταγματικές, θεσμικές, οικονομικές, ρυθμιστικές και εποπτικές διαστάσεις της λειτουργίας τους, καθώς και η αποτελεσματικότητα του θεσμού, ενόψει και της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.
Από πλευράς του ΔΕΣΦΑ, η Κα Μιχελάκη συμμετείχε στην ενότητα με θέμα «Θεσμική λογοδοσία των Ανεξάρτητων Αρχών: Η άποψη της Πολιτείας, της Κοινωνίας και της Αγοράς», με την ομιλία της να εστιάζει στην άποψη της αγοράς για το συγκεκριμένο ζήτημα.
H Κα Μιχελάκη αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του θεσμού σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία σηματοδοτεί την ανάγκη ύπαρξης ρυθμίσεων στις αγορές, καθώς και σε επιστημονικές μελέτες με τις οποίες δίδονται απαντήσεις και προτάσεις που αφορούν το βέλτιστο τρόπο λειτουργίας των Αρχών, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί ο σκοπός τους, δηλαδή η ρύθμιση των αγορών με περισσότερο αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο, με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς και με ενίσχυση της αξιοπιστίας του κράτους απέναντι στους πολίτες.
Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Ανεξαρτήτων Αρχών, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος ΑΠΔΠΧ, ο κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Πρόεδρος ΑΣΕΠ, ο κ. Γεώργιος Καταπόδης, Πρόεδρος ΕΑΑΔΗΣΥ και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πολιτών, καθώς και παράγοντες των αγορών που ρυθμίζονται και ελέγχονται από τις Ανεξάρτητες Αρχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης