Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τη λίστα των «κλειστών» καταστημάτων της Folli έδωσε η Quintessential - Το τεχνικό διάγραμμα της μετοχής

Τη λίστα των «κλειστών» καταστημάτων της Folli έδωσε η Quintessential - Το τεχνικό διάγραμμα της μετοχής
Δείτε το τεχνικό διάγραμμα της μετοχής
Η έναρξη των διαπραγματεύσεων των συμβολαίων της Folli-Follie δείχνουν ότι η μετοχή διαπραγματεύεται στο -29% στα 7,6 ευρώ.
Όλη τη λίστα καταστημάτων της Folli-Follie που θεωρεί κλειστά και αμφισβητεί την ύπαρξη των ρευστών διαθεσίμων από τον ελληνικό όμιλο, έδωσε σήμερα τα ξημερώματα η Quintessential, προκαλώντας νέους τριγμούς στον όμιλο.
Η εταιρία αφού επανέρχεται στο θέμα των κλειστών καταστημάτων που εμφανίζονται ως ανοικτά δίνοντας μάλιστα όλη τη λίστα καταστημάτων που είναι ανοικτά και κλειστά εξαπολύει νέες βολές για πλασματικά στοιχεία. Ειδικότερα σε ότι αφορά στους ορκωτούς επισημαίνει ότι η Ecovis δεν είναι 18η ελεγκτική στον κόσμο και επισημαίνει ότι μόνο 4 εταιρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη με τζίρο άνω του 1 δις Ευρώ ελέγχονται από μια τέτοιου μεγέθους εταιρία.
Η Quintessential επισημαίνει ότι η ελληνική εισηγμένη δεν έχει καμία απάντηση για την εταιρία ορκωτών που ελέγχει τη θυγατρική FF Group Sourcing Limited που έχει την πλειοψηφία του ενοποιημένου τζίρου του ομίλου και συγκεκριμένα την but Chung and Partners που έχει δύο ελεγκτές όλους κι όλους.
Ταυτόχρονα αμφισβητεί ακόμα και το ύψους των διαθεσίμων της Folli-Follie επισημαίνοντας ότι είχε έσοδα από τόκους μόλις 229 χιλιάδες ευρώ για διαθέσιμα 328 εκ ευρώ και αυτό αντιστοιχεί σε επιτόκιο καταθέσεων μόλις 0,07%. .
Σύμφωνα με την  Quintessential 217 εκ ευρώ είναι καταθέσεις στην Ασία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον ισολογισμό της FF Group Sourcing limited.
Το αμερικάνικο fund δίνει αναλυτικά στοιχεία για την ελληνική εταιρία και τα καταστήματά της και αναμένει από τη FF να δώσει τα δικά της στοιχεία στη δημοσιότητα.   

Ανεξάρτητο έλεγχο των λoγιστικών καταστάσεων του 2017 ζητά η Επ. Κεφαλαιαγοράς από τη Folli Follie - Διερευνόνται και οι συναλλαγές της 4ης/5/2018

Ανεξάρτητο έλεγχο των λoγιστικών καταστάσεων του 2017 ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τη Folli Follie, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει αλλά και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν, θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος.
Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.
2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.
3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.
4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ’ αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση της Fast Finance

Aπό 1,5 δις το καλοκαίρι στα 500 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση σήμερα.
Ο εισηγμένος σωστό θα ήταν αν ήθελε να αποδείξει το αντίθετο από αυτό που λέει το fund θα έπρεπε να ζητήσει αναστολή μέχρι να φέρει τα στοιχεία.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον τίτλο να επηρεάζει σημαντικά και την υπόλοιπη αγορά κτυπώντας margin ή επηρεάζοντας σημαντικά την αξιοπιστία στο σύστημα μιας και πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχουν και αντίστοιχες περιπτώσεις.





Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης