Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραιτήθηκε ο Λ. Φραγκιαδάκης από την Εθνική - Μεταβατικός CEO αναλαμβάνει ο Παύλος Μυλωνάς

Παραιτήθηκε ο Λ. Φραγκιαδάκης από την Εθνική - Μεταβατικός CEO αναλαμβάνει ο Παύλος Μυλωνάς
Την παραίτηση Φραγκιαδάκη ζήτησε επίσημα το ΤΧΣ -Υπήρχε σοβαρή αμφισβήτηση και στο ΔΣ
Η κόντρα που ξέσπασε στο εσωτερικό του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας οδήγησε σε παραίτηση τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Νέος μεταβατικός CEO αναλαμβάνει ο Παύλος Μυλωνάς έως ότου ξεκινήσει νέα διαγωνιστική διαδικασία για να βρεθεί νέος διευθύνων σύμβουλος.
Με βάση πληροφορίες στο ΔΣ υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων σε θέματα στρατηγικής και πορείας της Εθνικής τράπεζας και αυτή η διάσταση απόψεων κατέληξε σε αμφισβήτηση της στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκη.
Όμως ενώ το ΔΣ ουσιαστικά δεν ενέρκινε την νέα στρατηγική της Εθνικής ρόλο στις δραματικές διοικητικές εξελίξεις διαδραμάτισαν το ΤΧΣ και η κυβέρνηση.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως το bankingnews το οποίο ήδη από τις 3 Μαίου 2018 και ώρα 23:59 είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ ότι υπάρχουν 3 γυναίκες μέλη στο ΔΣ που ευθέως αμφισβητούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας...ο τίτλος του bankingnews ήταν οι 3 γκρινιάρες γυναίκες του ΔΣ της Εθνικής τράπεζας.
Την παραίτηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας ζήτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η παραίτηση έγινε δεκτή.
Να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ κατέχει το 40,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας.
Το ΤΧΣ υπό τον αυστριακό CEO Martin Czurda απαίτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής να υποβάλλει την παραίτηση του ως μη συνεργάσιμος.
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπέβαλλε την παραίτηση του.
Το bankingnews είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ο CEO της Εθνικής τράπεζας είχε αμφισβητηθεί από το ΤΧΣ και τον αυστριακό CEO ενώ και 3 μέλη του διοικητικού συμβουλίου με προεξάρχουσα την εκπρόσωπο του Ταμείου βρισκόταν σε διαρκή κόντρα.
Με βάση πληροφορίες του bankingnews οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν το ΤΧΣ να ζητήσει την παραίτηση Φραγκιαδάκη ήταν οι εξής
1)Υπήρχε εδώ και καιρό ένταση και έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του ΤΧΣ και της διοίκησης της Εθνικής που ξεκίνησαν από την παράταση της θητείας Θωμόπουλου έως την τοποθέτηση Μιχαηλίδη ως νέος πρόεδρος ή την προσπάθεια να τοποθετηθεί ο Αρκάδης αναπληρωτής CEO, προσπάθεια που προσέκρουσε πάλι στο Ταμείο.
2)Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι χειρισμοί για την Ασφαλιστική.
3)Υπήρξε δυσφορία και για το ζήτημα του stress tests.
4)Μέλος του ΔΣ της Εθνικής είχε ενημερώσει ακόμη και θεσμικούς παράγοντες για την έλλειψη συνεργασίας.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης