Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζώρτζης (ΔΕΠΑ): Λιανική, ανάπτυξη LNG, oι προτεραιότητες - Αισιοδοξία για το εμπορικό test του FSRU

Τζώρτζης (ΔΕΠΑ): Λιανική, ανάπτυξη LNG, oι προτεραιότητες - Αισιοδοξία για το εμπορικό test του FSRU
Ο κ. Τζώρτζης σημείωσε ότι το όραμα της ΔΕΠΑ είναι να είναι ένας ισχυρός περιφερειακός παίχτης
Στα projects της ΔΕΠΑ για τον κλάδο του φυσικού αερίου, τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση και τη θέση της επιχείρησης στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης, CEO της ΔΕΠΑ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο 3ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψη για την Ενεργειακή Οικονομία στην Αθήνα.
Ο κ. Τζώρτζης σημείωσε ότι το όραμα της ΔΕΠΑ είναι να είναι ένας ισχυρός περιφερειακός παίχτης. «Μπαίνουμε στη λιανική αγορά με την προώθηση της εταιρείας στην περιφέρεια Αττικής και η επόμενη φάση είναι η ιδιωτικοποίηση ή αλλιώς η κεφαλαιακή ανάπτυξη της ΔΕΠΑ. Η “αξιοποίηση” όπως την αποκαλούμε. Θέλουμε να περάσουμε από τη δεσπόζουσα θέση σε ένα περιβάλλον που έχει αλλάξει πλήρως. Στην Ελλάδα είμαστε σε φάση ανάπτυξης, όλοι κοιτούν την Ελλάδα. Άρα θέλουμε την πλήρη “αεριοποίηση” της Ελλάδας και αυτή να περάσει από τη ΔΕΔΑ, τη θυγατρική μας. Θέλουμε η ΔΕΠΑ να γίνει ένας σύγχρονος, αποτελεσματικός οργανισμός.
Η Ελλάδα ξαφνικά έχει έρθει στο κέντρο της προσοχής. Είδαμε ανθρώπους να ρίχνουν πολύ χρήμα κάνοντας προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ. Μέσα σε όλα αυτό η ΔΕΠΑ είναι σχεδόν παντού», σημείωσε.
Αναφερόμενος στα project της ΔΕΠΑ, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά έργα που δρομολογούνται στα νησιά τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο καθώς και για τα πλοία και τις μεταφορές. «Το επόμενο στάδιο είναι ο εφοδιασμός πλοίων, η μεταφορά του LNG. Και μετά έχουμε και το διάδρομο μέσω της Βουλγαρίας (IGB) ο οποίος θα φέρει αέριο στη νοτιοανατολική περιοχή της Ευρώπης με ένα διαφοροποιημένο τρόπο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει με τους διαγωνισμούς για τον αγωγό. Η κατασκευή θα ξεκινήσει στο γ' τρίμηνο φέτος ενώ το δεύτερο μισό του 2020 θα αρχίσει η λειτουργία του», τόνισε.
Ο κ. Τζώρτζης αναφέρθηκε και στον αγωγό East Med επισημαίνοντας ότι η ΔΕΠΑ θα συνεχίσει τη διαδικασία με όλους τους ενδιαφερόμενους. Όσον αφορά στο FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο στο οποίο εμπλέκεται και η ΔΕΠΑ, ο κ. Τζώρτζης σημείωσε ότι «ξεκινήσαμε μια συμφωνία συνεργασίας πέρυσι και πρόσφατα είχαμε συνάντηση με την Gastrade και την BEH και όλοι συμφωνήσαμε ότι θα προχωρήσουμε. Ιδιαίτερη σημασία έχει το τεστ της αγορά όπου θα φανεί το ενδιαφέρον. Και περιμένουμε ότι θα έχουμε εμπορικό ενδιαφέρον για αυτό το project. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του χρόνου και στο β' μισό του 2020 θα είναι πλήρως λειτουργικό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης