Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Tέρνα Ενεργειακή: Τέλος Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου

Tέρνα Ενεργειακή: Τέλος Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα υλοποιήσει σημαντικό μέρος του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) της Πελοποννήσου
Μέχρι το τέλος Μαΐου του 2018 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την  διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, όπου ανάδοχος έχει αναδειχτεί η Τέρνα Ενεργειακή.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο  εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τον ΦΟΔΣΑ, η οποία διευθετούσε τιμολογιακά ζητήματα σχετικά με το έργο, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο  ολοκληρώθηκε και η επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με 66 εκατ. ευρώ επιλύοντας και τις τελευταίες εκκρεμότητες όσον αφορά τη χρηματοδότησή του.
Το έργο έρχεται να δώσει λύση μακράς πνοής σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου  στην οποία βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς «προσωρινής» λειτουργίας 31 χωματερές, ενώ εκκρεμεί η αποκατάσταση ακόμη 86.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε συνεχείς καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην επιβολή βαρύτατων προστίμων.
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα υλοποιήσει σημαντικό μέρος του εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) της Πελοποννήσου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας τριών υπερσύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και ισάριθμων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία, καθώς και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) σε Κορινθία και Αργολίδα, που λύνουν οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον.
Να σημειωθεί ότι θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας στην περίοδο κατασκευής, 200 μόνιμες θέσεις εργασίας στην 25ετή περίοδο λειτουργίας, καθώς και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας (μεταφορές, εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων κ.τ.λ.).

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης