Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 7 Μαΐου η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ - Ποιοι είναι οι σύμβουλοι για την πώληση των λιγντικών

Στις 7 Μαΐου η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ - Ποιοι είναι οι σύμβουλοι για την πώληση των λιγντικών
Εντός των ημερών η επιχείρηση θα πρέπει να λάβει τις οριστικές αποφάσεις σε σχέση με το προσωπικό των νομάδων που θα οδηγηθούν σε πώληση

UPD - Μετά τη ματαίωση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, η νέα συνεδρίαση με θέμα τον ορισμό συμβούλων και λοιπά θέματα της αποεπένδυσης, ορίζεται με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας, για τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 15.00.


Νωρίτετα το worldenergynews.gr έγραφε:

Σε αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης του αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ καθώς οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεχίζουν την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη διαμαρτυρόμενοι για την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης. 

Η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει νωρίς το πρωί.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε και το που θα συγκληθεί εκ νέου το ΔΣ το οποίο θα πρέπει να «τρέξει» ώστε να βγει το πρόγραμμα της αποεπένδυσης.

Με στόχο την έγκαιρη υλοποίηση του σχεδίου αποπένδυσης στο λιγνίτη η διοίκηση της ΔΕΗ ανεβάζει ταχύτητες καθώς προσβλέπει αφενός στην αποφυγή άλλων δομικών μέτρων σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος και αφετέρου στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με βάση τα νέα δεδομένα.
Η διοίκηση της επιχείρησης έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης των συμβούλων που προβλέπει ο νόμος για την υλοποίηση της αποεπένδυσης, τους οποίους και αναμένεται να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο στην σημερινή του (3/5) συνεδρίαση.
Το διοικητικό συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης σήμερα την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας στις 26 Ιουνίου 2018 για να επικυρώσει την απόσχιση των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και τη σύσταση των δύο 100% θυγατρικών της εταιριών στις οποίες θα εισφερθούν για να διατεθούν στη συνέχεια προς πώληση.
Η διαδικασία της απόσχισης έχει οριστεί για τις 31 Μαϊου, ενώ την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και το αργότερο εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου αναμένεται η έναρξη των διαγωνισμών με στόχο την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για κάθε μία από τις δύο εταιρίες μέσα στο Σεπτέμβριο και την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέχρι το τέλος του έτους.  
Η διοίκηση της ΔΕΗ θα εισηγηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο την πρόσληψη της εταιρίας ΣΟΛ ως νομικού συμβούλου της όλης διαδικασίας.  
Σύμβουλος απόσχισης αναλαμβάνει η PwC, η οποία επικράτησε της  Εrnst & Young,  χρηματοοικονομικός σύμβουλος η HSBC, ενώ νομικός σύμβουλος για την ιδιωτικοποίηση η DLA Piper.
Ρόλο θεματοφύλακα, ο οποίος θα λειτουργεί για λογαριασμό της DGcomp  αναλαμβάνει η KPMG.
Οι  σύμβουλοι αναμένεται να πιάσουν αμέσως δουλειά καθώς οι ημερομηνίες είναι ιδιαίτερα ασφυκτικές.

Διευθέτηση εκκρεμοτήτων

Μέσα στις επόμενες ημέρες, εξάλλου, θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις σε σχέση με το προσωπικό που θα μεταβιβασθεί στις νέες εταιρίες και το προσωπικό που θα παραμείνει στη ΔΕΗ ή θα ενταχθεί σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Μέχρι την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας θα πρέπει, όπως επισήμως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, να έχει προσδιοριστεί ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός αλλά και να έχει διευθετηθεί το θέμα σχετικά με το κατά πόσο οι λιγνιτικές μονάδες μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό αποζημιώσεων των ΑΔΙ.
Και τα δύο αυτά θέματα έχουν συνδεθεί από τον κ. Παναγιωτάκη τόσο με την επιτυχία του εγχειρήματος, την προσέλκυση δηλαδή επενδυτών, όσο και με το ύψος του τιμήματος.  
Θα πρέπει επίσης να έχουν επιλυθεί τα αδειοδοτικά ζητήματα των προς πώληση μονάδων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τα οποία μάλιστα εκκρεμεί και απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει περιβαλλοντικές οργανώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης