Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δανία: Οικονομικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δανία: Οικονομικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Μεγάλη υποχώρηση σημείωσαν οι πωλήσεις το 2017
Την παροχή οικονομικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει η Δανία μετά από την μεγάλη υποχώρηση που σημείωσαν οι πωλήσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν από περίπου 5.000 μονάδες το 2015 σε περίπου 700 το 2017.
Παράλληλα μειώθηκαν οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων λόγω της γενικότερης αποστροφής των πολιτών σε αυτό τον τύπο καυσίμου, αλλά και των συνεπειών του σκανδάλου της VW.
Ένα θέμα, επίσης, που καλείται άμεσα να λύσει η κυβέρνηση είναι να αποφασίσει τους τύπους των αυτοκινήτων που θα προωθήσει, καθώς η Δανία δεν διαθέτει δική της αυτοκινητοβιομηχανία και έχει ένα από τα υψηλότερα εισαγωγικά τέλη στον κόσμο.
Μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η δημιουργία ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 800 megawatt, το οποίο θα είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον κόσμο.
Να σημειώσουμε ότι η Δανία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η μείωση των φόρων της ηλεκτρικής ενέργειας θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να διακόψουν τη θέρμανση στο σπίτι με βάση τα ορυκτά καύσιμα, ενώ παράλληλα θα δώσει κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας ως «κρυφό χαρτί» τη χαμηλή δαπάνη για την φόρτισή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης