Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επισκέψεις από ΗΠΑ και Πολωνία στην Ηλέκτωρ

Επισκέψεις από ΗΠΑ και Πολωνία στην Ηλέκτωρ
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις δράσεις εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΗΛΕΚΤΩΡ
Σειρά διεθνών επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην ΗΛΕΚΤΩΡ τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαίωσε και δι’ αυτού του τρόπου τον ηγετικό ρόλο που κατέχει η εταιρεία στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Την Τρίτη 10/4 την εταιρεία επισκέφθηκε μεγάλη αποστολή της Εθνικής επιτροπής των Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων διαχείρισης Απορριμμάτων της Πολωνίας στο πλαίσιο επισκέψεων που η επιτροπή κάνει στις Ευρωπαϊκές χώρες για την αξιολόγηση των συστημάτων και τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων.
Της επιτροπής ηγείτο ο κ. Wojciech Janka Διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης απορριμμάτων στη Zielona Góra.
Την επόμενη 11/4 η πολωνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην ΟΕΔΑ Φυλής που διαχειρίζεται η ΗΛΕΚΤΩΡ.
Η επίσκεψη έγινε κατόπιν αιτήματος της Πολωνικής Εθνικής επιτροπής η οποία ζήτησε την επαφή κι ανταλλαγή απόψεων με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ και μόνον θεωρώντας, κατά δήλωση της ιδίας, ότι διαθέτει την πλέον αξιοσημείωτη εμπειρία και τεχνολογία προς διερεύνηση σε ότι αφορά την Ελλάδα.
Την Πέμπτη 12/4 την ΗΛΕΚΤΩΡ επισκέφθηκαν μαθητές από το Γυμνάσιο ‘New Village School’ του Sausalito, Σαν Φρανσίσκο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής για την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας "Healing Lesvos / Θεραπεύοντας τη Λέσβο" της Ελένης Ατσίκμπαση. Οι μαθητές βρέθηκαν και στην περιοχή Αυλάκι που θα αναπτυχθεί το πρώτο ελληνικό Hope Spot στο Αιγαίο, του οποίου η ΗΛΕΚΤΩΡ αποτελεί υποστηρικτή.
Το Hope Spot στο Αυλάκι, επιλέχθηκε για την ιδιαίτερη αφθονία των θαλάσσιων μεταναστευτικών ειδών, τις σημαντικές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες της περιοχής αλλά και θετικές οικονομικές προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει στην τοπική κοινωνία.
Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί, μεταξύ άλλων, να αποτελέσει υπόδειγμα, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για αντιστροφή των ζημιών από τις αρνητικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις δράσεις εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΗΛΕΚΤΩΡ που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος με αειφορία και σεβασμό στη διαχείριση των φυσικών πόρων και πηγών και βεβαίως να επισκεφθούν για ένα τριήμερο τη Λέσβο και το Hope Spot στο Αυλάκι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης