Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σημαντικές διακρίσεις για τον ΔΕΣΦΑ στα “Health and Safety Awards 2018”

Σημαντικές διακρίσεις για τον ΔΕΣΦΑ στα “Health and Safety Awards 2018”
Πρώτος στον επιχειρηματικό κλάδο «Πετρέλαιο & Πετροχημικά» ο ΔΕΣΦΑ στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας των εργαζομένων.
Σημαντικές διακρίσεις για τις επιδόσεις του στους τομείς της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία απέσπασε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στο πλαίσιο των “Health and Safety Awards 2018”, λαμβάνοντας τέσσερα (4) βραβεία στη διάρκεια της ειδικής τελετής απονομής που διοργανώθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Για άλλη μία φορά, ο ΔΕΣΦΑ ξεχωρίζει στο διακεκριμένο θεσμό για την προσήλωση και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ το πλήθος των φετινών διακρίσεων έφεραν τον Διαχειριστή στην κορυφαία τριάδα (Top 3) των επιχειρήσεων της φετινής διοργάνωσης όλων των επιχειρηματικών κλάδων.
Ειδικότερα, ο ΔΕΣΦΑ βραβεύθηκε ως WINNER στον επιχειρηματικό κλάδο «Πετρέλαιο & Πετροχημικά», σε ένα βραβείο που αποτελεί και τη μέγιστη αναγνώριση στη συνολική διαχείριση της υγείας και ασφάλειας στον κλάδο. Το βραβείο παρέλαβε από πλευράς του ΔΕΣΦΑ ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών του Διαχειριστή, κ. Πέτρος Θεοδωράκης.
Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ απέσπασε:

•    Βραβείο GOLD για το «Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας ως θεμέλιο κουλτούρας» στην κατηγορία Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας/Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Σεραφείμ Ιωαννίδης, Διευθυντής Ποιότητας & Ασφάλειας του ΔΕΣΦΑ.

•    Βραβείο GOLD για το «Σχεδιάζουμε, Ελέγχουμε, Βελτιώνουμε» στην κατηγορία Ετοιμότητα Αντίδρασης σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης/Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Νίκος Κατσής, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ του Διαχειριστή.

•    Βραβείο SILVER για το «Σύστημα Διαχείρισης Επάρκειας» στην κατηγορία Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση/Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Έργων του ΔΕΣΦΑ, κ. Ιωάννης Χωματάς.

Διαχειριζόμενος ένα δίκτυο συνολικού μήκους 1.462 χιλιομέτρων, τον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας και πλήθος εγκαταστάσεων ανά την ελληνική επικράτεια, ο ΔΕΣΦΑ έχει θέσει την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές, με στόχο να παρέχει και να διατηρεί ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζομένους του, τους εργολάβους, τους stakeholders και όσους ενδέχεται να επηρεάζονται από τις δραστηριότητές του.
Το υψηλό επίπεδο του ΔΕΣΦΑ στον τομέα αυτό, μεταξύ και άλλων παραγόντων, είχε πρόσφατα σαν αποτέλεσμα την ανάληψη της συντήρησης του ελληνικού τμήματος του Trans Adriatic Pipeline (TAP) μήκους 550 χιλιομέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης