Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σύμβαση με την Commerzbank Aktiengesellschaft ύψους 65 εκατ. ευρώ για μεγάλη επένδυση

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σύμβαση με την Commerzbank Aktiengesellschaft ύψους 65 εκατ. ευρώ για μεγάλη επένδυση
Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης του νέου τετραπλού  θερμού ελάστρου αλουμινίου
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (στο εξής "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.") ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό την υπογραφή δανειακής σύμβασης ποσού ευρώ 65 εκατομμυρίων με την Commerzbank Aktiengesellschaft, διάρκειας έως 10 έτη.
Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης του νέου τετραπλού  θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill), στην παραγωγική μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Το δάνειο έχει κάλυψη ECA από την EULER HERMES Aktiengesellschaft για λογαριασμό του Γερμανικού Δημοσίου.
Η εγκατάσταση του τετραπλού  θερμού ελάστρου αλουμινίου είναι μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος των ευρώ 150 εκατ. για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την Εταιρία.
Η επένδυση αυτή θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.
Η επένδυση επιτρέπει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ  να ενισχύσει την παρούσα θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για επέκταση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής.
Η επένδυση αυτή υποστηρίζει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης