Επιχειρήσεις

Στην υλοποίηση του συμφώνου συνεργασίας με τη General Electric προχωρά η ΔΕΗ

Στην υλοποίηση του συμφώνου συνεργασίας με τη General Electric προχωρά η ΔΕΗ
Η συμφωνία των δύο εταιριών προβλέπει την από κοινού παροχή υπηρεσιών service σε μονάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με προοπτική επέκτασης και σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική
Στα πρώτα οργανωτικά βήματα προχωρά η ΔΕΗ, ώστε να αποδώσει καρπούς το σύμφωνο συνεργασίας της με την General Electric Ευρώπης, για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και λειτουργίας του εξοπλισμού των θερμικών μονάδων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή από βιομηχανίες.
Έτσι, στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της επιχείρησης συστάθηκε ένα ειδικό κλιμάκιο, το οποίο θα ενοποιήσει σε μία κεντρική δομή τα τμήματα που συντηρούν τους δικούς της θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ επίσης θα αναλάβει την επικοινωνία με την General Electric.
Το νέο κλιμάκιο θα είναι επιπέδου «Βασικού Οργανικού Κλιμακίου» (ΒΟΚ).
Σε πρώτη φάση, θα αναλάβει τη διερεύνηση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών (ΔΕΘ), των δυνατοτήτων κεντρικής οργάνωσης των υπηρεσιών συντήρησης ατμοστροβίλων, αεριοστροβίλων, γεννητριών, λεβήτων και του υπόλοιπου βασικού εξοπλισμού των μονάδων της.
Στη συνέχεια, θα ενοποιήσει τις παραπάνω υπηρεσίες κάτω από ένα ενιαίο οργανωτικό σχήμα, το οποίο αρχικά θα εξυπηρετεί τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της επιχείρησης.
Παράλληλα, το κλιμάκιο θα είναι υπεύθυνο για τις συνεννοήσεις με την General Electric, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση των στόχων του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες.
Σε αυτό τον ρόλο, θα συνεπικουρηθεί από τα υπόλοιπα αρμόδια κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής.  

Κάλυψη απωλειών

Το σχετικό MoU υπογράφηκε στην Ελβετία, στην έδρα της General Electric Europe, ενώ ανακοινώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου.
Η General Electric αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στην υποστήριξη θερμικών μονάδων βιομηχανικής κλίμακας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο πρόσφατα το ειδικό βάρος της στον συγκεκριμένο τομέα, με την εξαγορά της γαλλικής Alstom.
Η συμφωνία της με τη ΔΕΗ αφορά την παροχή υπηρεσιών service σε μονάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με προοπτική επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. στη Βόρεια Αφρική.
Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, το μνημόνιο συνεργασίας εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας για διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, ώστε να αντισταθμίσει τόσο τη συρρίκνωση του λιγνιτικού της χαρτοφυλακίου με την αποεπένδυση του 40% του παραγωγικού της δυναμικού, όσο και τη δρομολογημένη μείωση του μεριδίου της στην εγχώρια λιανική αγορά ρεύματος.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ, η συνεργασία με την General Electric θα προσφέρει εργασία όχι μόνο στο προσωπικό της ΔΕΗ, αλλά και σε άλλους Έλληνες τεχνικούς ή  μηχανικούς.
«Θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά τεχνικών, που θα ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο φέρνοντας νέα αξία και πλούτο στη χώρα μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης